Mountainbikers in de fout

Vorige zomer en herfst zijn er initiatieven geweest om mountainbikers in het natuurgebied tussen Bakkeveen-dorp en Allardsoog zich beter aan de regels te laten houden. Het ging met name om alleen op de officiële paden te blijven en zelf niet allerlei heuveltjes plat te rijden. De MTB-verenigingen in Marum en Drachten hebben een dergelijk verzoek gehad, er is goede overleg geweest met een aantal plaatselike mountainbikers en bij de meeste ingangen van het natuurgebied heeft een flyer gehangen.

De reacties hierop waren positief. Het aantal mountainbikers wat zich niet aan de regels houdt is behoorlijk afgenomen. Goede vooruitgang dus !

Echter…… sinds een aantal weken fietst er een groep van 5 personen op de mountainbike op de dinsdagavond door het gebied. Het is donker, ze voeren grote verlichting, verlaten de paden en halen blokkerende takken weg. Ze doen dus eigenlijk alles wat niet kan en mag en het is ook nog gevaarlijk.

Deze groep verpest het voor de andere goedwillende mountainbikers.
Dus stoppen of straks elk een bon van € 80,– (maar gewoon niet doen, stoppen, is veel beter).

De beheerder/schaapherder van ’t Mandefjild
Ko Maring

 

Geplaatst in: t Fryske Gea

2 reacties op “Mountainbikers in de fout

  1. Waarom zegt:

    Waarom niet gelijk een dikke bon geven? Als je een verkeersovertreding maakt, krijg je ook een bon en wordt er niet vergoeilijkt. De mensen waarom het hier gaat weten heus wel dat het niet mag en kan en dat ze het weer lekker verpesten voor de goedwillende mountainbiker.

    • Daarom zegt:

      Voordat je een boete geeft is het natuurlijk wel handig om te weten wie het zijn.. Dus eerst moeten ze staande worden gehouden (BOA) of geïdentificeerd worden..

Geef een reactie