NMF Kamermuziekfestival op de Slotplaats

NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten
Een nieuw kamermuziekfestival op 35 bijzondere locaties, waaronder de Slotplaats !

Op 6, 7 en 8 oktober organiseren Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) voor het eerst het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten. Tijdens dit weekend kun je door heel Nederland in 35 gebouwen van Natuurmonumenten, waaronder ook op de Slotplaats in Bakkeveen genieten van kamermuziek, uitgevoerd door topmusici Laurens (contrabas) en Heleen Knoop (viool) met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De muziek brengt het verhaal achter dit bijzondere gebouw tot leven. Voorafgaand aan het concert is er een bijzondere excursie over het Landgoed en bosgebied met de boswachter.

Muziek op unieke locaties
Niet alleen de kleinschaligheid van de concerten maar vooral de locaties in de natuur spelen een belangrijke rol in de succesformule van dit nieuwe festival. Concerten worden gegeven in forten, kastelen, boerderijen, landhuizen en zelfs in een schaapskooi. Unieke objecten die vaak op een fascinerende manier verweven zijn met het landschap. “Natuurmonumenten doet méér dan alleen natuur beschermen. Ons cultureel erfgoed versterkt de beleving van de natuur en andersom”, zegt Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten. “Tijdens dit muziekweekend openen we ook de deuren van gebouwen die normaal niet toegankelijk zijn.”

Bijzondere muziekinstrumenten
Het NMF bezit een hoogstaande collectie instrumenten en stelt deze ter beschikking aan professionele musici. Ook muziekstudenten en topsolisten die de allerbeste instrumenten nodig hebben, krijgen hulp van het NMF.

Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land. “Ik ben er trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten gaan organiseren”, zegt Marcel Schopman, directeur van het NMF. “Waar wij ons inzetten voor het behoud en bespelen van klassieke muziekinstrumenten, zet

Natuurmonumenten zich naast natuur ook in voor het behoud van prachtige historische locaties. Door de samenwerking versterken één van de grootste monumenteneigenaren van Nederland en één van de grootste muziekinstrumentenfondsen ter wereld elkaars werk.”

Fascinerende concerten
De musici van het NMF spelen in de gebouwen van Natuurmonumenten tijdens dit nieuwe festival. Bij elk concert bestaat de mogelijkheid het gebouw en/of de omgeving voor of na het concert te bekijken. Dat maakt deze concerten veel méér dan “gewoon” een concert.

Muziek in de buurt
Op 7 oktober om 19.45 uur  openen de deuren van de Slotplaats. Kaarten zijn te koop op via de website: www.natuurmonumenten.nl/activiteiten/knoop-ensemble-op-de-slotplaats/2017-10-07t1745 Hier vindt u ook meer informatie over het evenement.

Bekijk het complete overzicht op: natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival

 

Geplaatst in: Natuurmonumenten, Slotplaats

Geef een reactie