Vlooienmarkt 05 augustus

Het was een drukke dag vandaag. Wat standhouders betreft viel het “mee” 651 in totaal. Maar er waren 1541 betalende parkeerders. Wij rekenen 2.5 persoon per auto, zo hebben we dat al eens uitgezocht, dat betekent dat er in ieder geval 3852 mensen als publiek op de markt zijn afgekomen. Dat was nog net geen record want we hadden al eens 3942 op de teller.

Maar des al wel te plus weer een gezellige drukte. Ook vandaag moest de fotograaf meehelpen met het ter plaatse brengen van de standhouders en parkeerders. Dus wederom geen tijd om foto’s te maken.

Na een oproepje op onze facebookpagina ( https://www.facebook.com/vlobak/notifications ) hebben we toch een paar foto’s weten te scoren.

Wat weer betreft was het ook weer genieten. Hoewel het om 12.30 uur een beetje begon te druppen. Dit had tot gevolg dat bijna iedereen tegelijk weg welde en ja dan krijg je file vorming op het parkeerterrein. Wat wil je met 1500 auto’s. Gelukkig bleef (bijna) iedereen rustig wachten en was om 13.45 uur het hele veld al leeg.

Op naar de tussenmarkt van 19 augustus

Geplaatst in: vlooienmarkt_2017, Vlooienmarkten

18 reacties op “Vlooienmarkt 05 augustus

 1. Sandi zegt:

  En nog eens tig die maar in de straten blijven parkeren en met vol gas door de straten rijden. .waarom staan die verbodsborden er eigenlijk vanwege niet parkeren. ..Word schijnbaar niet gecontroleerd. .. ga dat als organisatie aub ook eens wat aan doen!

  • Rob Roel zegt:

   U kunt er zelf ook iets aan doen, u zit ermee.. Ik dacht vroeger ook: het is mijn schuld niet, dus ik hoef niets te doen om de situatie te veranderen..Ik adviseer gewoon om de politie te bellen, en doe dat een week vóórdat er een markt is..leg het uit.. de pakkans is hoog.. dus het levert de politie ook nog wat op en dan kan men er een team opzetten (efficienter).. Dan komen ze met een paar politieauto’s (vantevoren wordt er een efficient plan bedacht) en dan krijgt gewoon iedereen een boete, die verkeerd staat geparkeerd..Op de dag zelf bellen geef ik geen kans..(Dat is pats boem, alle agenten zitten elders ingeroosterd..) doe het een week vantevoren, dan heeft de politie tijd om iets te bedenken.. De politie weet ook: als er even één keer zo’n actie komt, dan heeft dat al een afschrikwekkend effect op een ieder die dit altijd doen..Doe je dit niet, dan zal het nooit veranderen..is het een succes, dan doet de politie het gewoon elk jaar een paar keer..en je zult zien dan heeft het een positief effect..Niet altijd denken: de politie doet niets… politie denkt vaak vanuit een plan.. vergelijk het maar met caravan-conroles dat wordt eventjes flink bedacht..ruim vantevoren !!)Dit is het enige advies wat ik kan geven..

   • Sandi zegt:

    Al een aantal keer gedaan en met de vrijwilligers van de markt besproken, die zeiden Politie bellen, en die komen niet voor zo iets

    Zal pas wel verandering inkomen als er iemand aangereden word in de zijstraatjes waar ze nu met 60 km doorheen crossen, om een gratis plekje te vinden

 2. Roelof zegt:

  als er verbodsborden staan in een straat en er wordt toch geparkeerd of te snel gereden mag iedere dorps bewoner de politie bellen
  de Organisatie doet er al zoveel mogelijk aan, het zijn meestal de bezoekers die geen euro over hebben voor het parkeren,en mensen waar de fatsoens norm niet zo hoog is

  • Iemand zegt:

   En de politie komt dat natuurlijk onmiddellijk regelen …… Ha.ha. wat een grap!

   • Rob Roel zegt:

    Ik begrijp de buurtbewoners wel, ik zou dat ook niet prettig vinden als auto’s geparkeerd worden waar het niet mag. Ik adviseer gewoon om de politie te bellen, en doe dat een week vóórdat er een markt is..leg het uit.. de pakkans is hoog.. dus het levert de politie ook nog wat op en dan kan men er een team opzetten (efficienter).. Dan komen ze met een paar politieauto’s (vantevoren wordt er een efficient plan bedacht) en dan krijgt gewoon iedereen een boete, die verkeerd staat geparkeerd..Op de dag zelf bellen geef ik geen kans..(Dat is pats boem, alle agenten zitten elders ingeroosterd..) doe het een week vantevoren, dan heeft de politie tijd om iets te bedenken.. De politie weet ook: als er even één keer zo’n actie komt, dan heeft dat al een afschrikwekkend effect op een ieder die dit altijd doen..Doe je dit niet, dan zal het nooit veranderen..is het een succes, dan doet de politie het gewoon elk jaar een paar keer..en je zult zien dan heeft het een positief effect..Niet altijd denken: de politie doet niets… politie denkt vaak vanuit een plan.. vergelijk het maar met caravan-conroles dat wordt eventjes flink bedacht..Dit is het enige advies wat ik kan geven..

    • Iemand zegt:

     Oké…nou snap ik het….de politie doet aan planning.
     Het inbrekersgilde geeft natuurlijk ook al van te voren op wanneer ze op pad gaan….kan het gelijk ingeroosterd worden.
     Ja je moet je natuurlijk aan de tegenwoordige tijd aanpassen.
     Maar zou meer blauw op straat niet beter werken? Of snap ik het weer niet.

     • Rob Roel zegt:

      Het tijdstip van deze markt is vantevoren bekend. De tijdspanne ook van de markt en frequentie. Het tijdstip van inbraak niet. Meer blauw op straat prima, ik zie nog liever politie zonder blauw, maar in burgerkleding, dat valt minder op …dus liever politie in burger. Pakkans nog groter..dat is verrassender voor mensen die het niet zo nauw nemen met de geschreven en ongeschreven normen.. Als je klaagt als bewoner, wt ik begrijp, doe het met name op marktdagen dat het mooi weer is en er bijvoorbeeld 500 + kramen zullen staan.. en er veel bezoekers ‘dreigen’ te komen.

 3. Everard zegt:

  Om de problemen met foutparkeren en overlast voor te zijn lijkt mij het een goed idee dat de markt niet meer op de doorgaande weg georganiseerd wordt. Bakkeveen heeft een prachtig dunsân-gebied dat zich er uitstekend voor leent. Dan hebben we ook geen last dat zware vrachtauto’s en landbouwverkeer over de nije buorren hoeft. Iedereen blij.

 4. Rob Roel zegt:

  Ik vond het lekker marktweer. Het was drassig op sommige plekken, ik gleed bijna weg, ik doe met opzet al hele oude schoenen en kleren aan..Dit keer weinig gevonden. 150 kramen minder dan 651, vind ik meer te behappen, dit was m.i. net die 150 té veel.. max 500 kramen vind ik prima. Wat ik nog wel té veel zie, dat zijn mensen in auto, die dan op de rijbaan, mensen laten uitstappen en instappen dat houdt het verkeer en doorstroming op..en mensen lopen zo de weg over, dat houd de gedachten en je ‘poot’ bij de rem, want je zit er zo tegenaan..Wel genoten… maar met de markten van maximaal 500 heb ik altijd meer een voldaan gevoel..dan heb ik alles kunnen zien op een relaxte manier.. De vrijwilligers doen uitstekend werk..bedankt! Het is ook niet altijd gemakkelijk..snap ik..

 5. Joop Nieuwdam zegt:

  500 zou mooi zijn , maar als jij als no. 501 binnenkomt en je bent om vier uur uit Utrecht vertrokken om een keer op die mooie rommelmarkt van Bakkeveen te staan , dan zeg je toch niet dat hij maar weer om moet draaien en weer naar huis gaan .

  • Rob Roel zegt:

   Al kom je uit Bakkeveen zelf.. en ben je nummer 851 *lol* Alle gekheid op een stokje.. Het plezier is dan voor mij minder… maar goed ik ben bezoeker en geen kraamhouder, dus met andere blik op de materie..De paadjes worden nauw, zeker met 2 meter brede karren en kinderwagens en zelfs fietsen zag ik laatst (prima verder hoor! daar niet van..het gaat zoals het wordt toegestaan..) Je kunt dan soms niet opschieten zoals je wilt..Ik neem het zoals het is elke keer,..maar ik denk wel aan de tijden van weleer van ongeveer 500-550 kramen maximaal en dat was m.i. bevredigender.. ik kan nu niet alles zien, zeker als om 12.00u mensen ook al weg gaan en dan het knagende idee: misschien hadden die wel iets gehad, daar wat ik niet bereikte.. Ik lees hier dan mensen die zeggen: sta dan eerder op, ik sta al op om 6.15u, maar ik kom ook een eind weg en ben er dan pas om 9.30u ..het gaat zoals het gaat.. ik geef mijn wens en voorkeur aan..

 6. Grunn in-en verkoop zegt:

  Het probleem is vaak, als je s’morgens komt en je wilt op het grasveld parkeren voor 1 euro, (wat helemaal geen probleem is) kom je vast te staan in de file van standhouders die ook op het grasveld moeten zijn. Dat betekend dus dat je de rommelmarkt wel ziet, waar je moet eerst ”soms” te lang staat te wachten, voor je kan parkeren. Dat is dus de frustratie, dan maar parkeren waar je niet hoeft te wachten.
  Voor de rest, niets dan positieve woorden voor de organisatie en al die vrijwilligers die elke keer alles in goede banen leiden.

  • Rob Roel zegt:

   En u parkeert wel op een plaats waar het mag neem ik aan? Dan is het schitterend opgelost door u. Het is wel eens goed dat u dit schrijft hier.. dan weet men de reden ook eens..Ik ben nu onderweg al, 1,5 uur.. ik hoop dat ik er over een uur ben..

 7. Joop Nieuwdam zegt:

  Als uit Groningen komt kunt U beter bij Leek afslaan , en via Zevenhuizen en Allardsoog rijdt richting Bakkeveen komt U van de andere kant Bakkeveen binnen, en dan heeft U geen File.

  • jewelrycustom zegt:

   Hallo Joop,
   Bedankt voor de tip. heb ik een afslag eerder genomen, maar ging niet zo goed omdat ik niet pressies wist welke borden of route ik moest volgen.
   Ik zal de volgende keer afslag Leek, dan richting Zevenhuizen en Allardsoog proberen.

Geef een reactie