Station Bakkeveen?

Op de website van de Drachtster Courant verscheen dit artikel:

Petitie pleit voor trein van Emmen naar Leeuwarden via Haulerwijk en Ureterp

De 18-jarige Amsterdammer pleit voor meer spoorlijnen omdat hij die ziet als antwoord op de milieuvervuiling. ,,Ik wil dat Nederland een duurzamer land wordt met meer spoorlijnen in plaats van al die snelwegen.” Het nieuwe spoor van Emmen naar Leeuwarden is volgens zijn berekening in totaal 106 kilometer lang. De trein zou moeten rijden via Klijdijk, Schoonoord, Elp, Hooglaren, Assen, Zeijen, Peest, Norg, Haulerwijk, Bakkeveen, Ureterp, Drachten, Boornbergum, Oudega, Garyp, Suwâld en dan over bestaand spoor verder via Camminghaburen naar Leeuwarden CS.

Drie nieuwe verbindingen

Het is een van de drie nieuwe spoorverbindingen vanaf station Emmen waarvoor Sekac pleit. De tweede is een verbinding van circa 20 kilometer tussen Emmen en Stadskanaal, die in het verleden ook heeft bestaan. Over dat nieuwe stuk kan ook de huidige trein van Zwolle naar Emmen doorrijden. Stadskanaal krijgt in 2018 haar treinverbinding met Groningen terug, dus zou een spoor naar Emmen ook de verbinding met Zwolle herstellen.

De derde nieuwe spoorlijn zou moeten gaan van Emmen naar Groningen langs de N34, circa 45 kilometer. De lijn zou haltes moeten krijgen in Klijndijk, Odoorn, Borger, Gieten, Annen, Zuidlaren, Glimmen en dan over bestaand spoor naar Haren en Groningen. Het spoor zou op termijn ook kunnen worden gebruikt door de sneltrein van Enschede naar Emmen, die dan kan doorrijden naar Groningen.

De petitie is bijna vier maanden geleden online gezet en heeft inmiddels 2913 ondertekeningen bereikt. ,,Maar ik hoop er nu zoveel mogelijk te krijgen, in de hoop dat het dan ooit daadwerkelijk in overweging genomen kan worden, en werkelijkheid kan worden”, aldus Sekac.

De petitie kan hier worden ondertekend.

Ziet u het al voor zich, station Bakkeveen? Of valt dit in dezelfde categorie als de kabelbaan die men ooit wilde introduceren in Bakkeveen?

Geplaatst in: Opmerkelijk

8 reacties op “Station Bakkeveen?

 1. Jacob zegt:

  Hij heeft al petities aangemaakt voor meer spoorlijnen (door het rivierenland, het Dokkumer Lokaaltsje, in Zeeland) Allemaal leuke ideeën natuurlijk. Maar ach wordt het daar allemaal wel beter van? Openbaar vervoer moet eerst maar eens goedkoper worden dan heb je meer kans dat de mensen de auto laten staan.

 2. T zegt:

  Niet geschoten is altijd mis

 3. CM zegt:

  De oude trambanen liggen er anders nog steeds, lightrail spoortje erin en hopla.
  In de 19e en vroege 20e eeuw niet rendabel, nu ook niet.. mindfart!

 4. De vegt zegt:

  Van mij mogen ze opflikkeren met die trein als ze het in bakkeveen en ureterp doen, veelste veel overlast en ik denk dat de dorpen er niet blij mee zullen zijn.

 5. J. Salie zegt:

  Een Amsterdams broekkie dat zich gaat bemoeien met wat er in Friesland moet gebeuren lijkt mij niet verstandig.
  De achterliggende gedachte is misschien goed, maar meer landschapsversnippering is hetgeen dat we het meest kunnen missen in het Noorden en de rest van Nederland.
  Next.

 6. Hallo zegt:

  We fietsen hier wel!

 7. toltsje zegt:

  spoor bijster met die fout gespelde plaatsnamen?

 8. Alie zegt:

  Ik vind het goed hoor

Geef een reactie