Ingebruikname bijenhotel

Op donderdag 6 juli 2017 om 13.00 is in Bakkeveen het eerste bijenhotel in gebruik genomen. Voor en door kinderen van de basisscholen wordt het bijenhotel ingezet om de kinderen meer over de levenswijze van wilde bijen te vertellen.

Op een zeer onderhoudende wijze heeft Jouke Bouius de kinderen (en ook volwassenen) de werking van het bijenhotel verteld. Daarna was er tijd ingeruimd om insecten te verzamelen om na te gaan welke soorten er nu eigenlijk leven op het grasveldje midden in het bos. De bijeenkomst met de groepen 3 en 4 van Oanrin en Betrouwen werd afgesloten met een korte kennisquiz. De kinderen bleken al goed op de hoogte en scoorden goed !

De Natuerferiening Bakkefean e.o. heeft in samenwerking met Natuurmonumenten in het bos achter de Slotplaats een bijenhotel geplaatst. Het bijenhotel staat langs de Beakendijk op de picknickplaats waar ooit het boswachtershuisje heeft gestaan.

Het ligt in de bedoeling dat voor het einde van dit jaar aan de Zwarte Singel op de plaats waar nu de watermeter staat nog een bijenhotel geplaatst zal worden om ook daar de bijen te helpen in hun voortbestaan.

 

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

2 reacties op “Ingebruikname bijenhotel

  1. Ine Jansen zegt:

    Kinderen die zo enthousiast en nieuwsgierig zijn is toch super!

  2. Huub Bouma zegt:

    Geweldig wat een leuke actie en wat zijn de kinderen enthousiast hier leren ze van.

Geef een reactie