Impressie crea- & smulmarkt

Zaterdag 27 mei is de eerste Crea- en Smulmarkt losgegaan.

Doel was op een kleinschalige manier een gezellige markt neer te zetten, zonder dat het op een braderie gaat lijken. Het was mooi weer deze zaterdag. Droog, zonnig, maar wel erg warm. Tegen de 30 graden en dan trekt een zwembad toch meer dan een crea-& smulmarkt. Desalniettemin was het gezellig.

Er waren 35 stands geregeld; 1 kwam (door de hitte?) niet opdagen. Maar genoeg creatieve lieden, streekproducten, foodbedrijven, kindervermaak: voor iedereen was er op een creatieve manier genoeg te beleven.

De jongsten en ook soms mensen die creatief wilde zijn konden terecht bij een pottenbakker en bij Kreakracht, een kraam waar je je creativiteit kwijt kon. Er werd ook een verhaal gemaakt door kinderen, met tekeningen wat er in en om een bos kan plaats vinden met bosfiguren, zoals kabouters en Dodo. Binnen in De Herberg was het poppentheater.

Ambachtslieden toonden hun werk en werkten ter plekke aan nieuwe creaties.

Er waren heerlijk gerechten te verkrijgen uit diverse internationale keukens maar ook was er een echtpaar met heerlijke wijn van hun eigen wijndomein en bv.daarnaast stond Poelman met hun sappige aardbeien.

Tevens waren er troubadours die voor muzikale ondersteuning zorgden en een “raar” Hannemaaiers echtpaar met caravan die mensen bloemen gaven.

Kortom een sfeervol en nieuw event in het centrum van Bakkeveen wat veel mensen goed konden waarderen.

Ook alle sponsoren nog van harte bedankt: Oliehoorn B.V., Frissian Egg, De Waldsang, Varwijk & Sibma, Bouwbedrijf Van der Veer, Autobedrijf Boekema en It Kroese Beamke.

Hieronder een foto-impressie bij bijna 30 graden …. (foto’s Martijn vd Vaart).

Geplaatst in: Crea & Smulmarkt, Evenementen

Geef een reactie