Avondvierdaagse 2017 dag 3

Vrijdag 9 juni 2017: de 3e dag van de avond-4-daagse Bakkeveen. Deze avond wat minder bossen en meer weilanden: richting zuiden.

Sommigen zagen de avond al donker tegemoet: het regende vrijdagochtend hard en dat tot in de middag: 16 mm in totaal. Halverwege de middag klaarde het op en de wind trok aan: alles werd weer droog, enkele waterplassen daargelaten. Een redelijke wind en ca 17 graden: alweer goed wandelweer.

Het eerste deel van de routes liep door het oude stukje nieuwbouw van Bakkeveen (Nije Buorren) en daarna door een heuvelig stukje bos. Vervolgens werd richting zuiden gezet via de oude verbindings”weg” Bakkeveen – Waskemeer. Deze zandweg werd gevolgd tot de Nije Drintsewijk en vervolgens rechtsaf via weiland van fam. Van der Wolfshaar en Van der Veer naar de Mandewijk: de huidige verbindingsweg tussen Bakkeveen en Waskemeer. Hier splitsten de afstanden.

De 10 km liep richting “Kreilen” via weilanden van fam. Van Dalen (incl. de noodbrug) en Wouda. Op de Kreilen richting de vaart en wederom daar de weilanden in van fam. Wouda en Flapper. Van daaruit een prachtig gezicht op de pingo “Ganzemeer”. Dan over straat de Biskop en  vlak voor de Duurswouderheide de 10/15 km traktatiepost; lekker in de luwte. Een korte lus langs de heide, het Hepkemapaad langs tot op de Nije Feansterwei.

De 5 km komt uit tegenovergestelde richting en alle wandelaars gaan de weilanden in richting Bakkeveen.  Eerst nog langs de traktatiepost. Deze was voor de 5 km, maar de ranja (en water) die over was, is uitgedeeld aan de voorbijgaande 10 km wandelaars. Door de weilanden van fam. Cornelissen en Boerssen om uit te komen op het fietspad Wijnjewoude-Bakkeveen. Daarna was het rechttoe rechtaan naar de finish. Het was voor de 5 km wandelaars in werkelijkheid 5,5 km en voor de 10 km wandelaars 11,3 km.

Zaterdagavond zijn de afstanden resp. 9,5 en 5,5 km. In totaal over 4 dagen geteld 41 km voor de 10 km lopers en 21 km voor de 5 km lopers. Als toetje komt er voor iedereen nog 800 meter bij: de intocht achter de muziekkorpsen.

Hieronder een foto-impressie. ( foto’s gemaakt door: Martijn van der Vaart )

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie