Avondvierdaagse 2017 dag 2

Donderdag 8 juni 2017: opnieuw goed wandelweer. Wel iets warmer dan woensdag, tot 20 graden, maar wederom droog!

Er verschenen weer tussen de 1300 en 1400 wandelaars aan de start. De richting was vandaag naar het oosten. De 10 km (en 15 km) overschreden daarbij de Drentse grens in Een-West. De betonweg van fam. Hilhorst ligt in Drenthe! Het was ook mogelijk om het smalle pad door bos “Stekelhaar” aan het einde van het Mandefjild te bewandelen. De ingang was erg smal, maar daarna ging het best. Je kon echter niet naast elkaar lopen… .
Vervolgens een kilometer over de straat Mandefjild richting Gebr. Kok. Vlak daarna via de boerderij en betonpad van Mts. Kok naar het schouwpad langs de “Nije Drintse wyk” (nog bedankt voor het maaien !). Over weiland van fam. Van der Wolfshaar ging de route over een deel van camping ’t Kroese Beamke naar de Nije Drintsewei. Via de Harmsdobbe liep de route weer naar de finish.

De 5 km wandelaars kwamen vanzelfsprekend minder ver: weer een stukje natuurgebied ten oosten van Bakkeveen, de Nije Drintsewei en via kampeerboerderij de Harmsdobbe weer naar centrum Bakkeveen.

Hieronder een foto-impressie. ( foto’s gemaakt door: Martijn van der Vaart )

Geplaatst in: Avondvierdaagse

Geef een reactie