Zorgplein 2017: Voeding en Beweging

Bakkeveen- In samenwerking met huisartsenpraktijk Bakkeveen, sportcoaches en GGD, organiseren de 2 basisscholen te Bakkeveen dit jaar een Zorgplein. Het thema van dit Zorgplein is: Voeding en beweging en zal gehouden worden op 12 mei 2017 van 14:00 uur tot 17:00 uur op de beide schoolpleinen.

Aanleiding voor de organisatie van het Zorgplein is de soms verontrustende inhoud van broodtrommeltjes van kinderen. Soms zit er geen brood in de broodtrommel maar snoep en koek. Ook traktaties bij verjaardagen kunnen vaak op een gezonder en creatievere manier worden aangeboden. Het gezondheidsplein wordt opgedeeld in 2 pleinen.

Op het ene plein van de basisscholen wordt een “Doe- en bewegingsplein”  gemaakt en op het andere plein een “Informatieplein” met verschillende kraampjes. Alle stands worden hoofdzakelijk door plaatselijke ondernemers of sportverenigingen bemand. Even een greep uit het diverse aanbod: De Bosmanage, GGD, Speelotheek de Speelbak, de Knutselcub, Tjits, massage en voetverzorging, Miekes Kruidentuin, VV Bakkeveen, enz .

Het Zorgplein 2017 is de afsluiter van de Gezondheidsweek, een gezamenlijk project van beide basisscholen te Bakkeveen, Betrouwen en de Oanrin, de buurtsportcoaches, GGD en huisartsenpraktijk Bakkeveen. In deze week worden er meerdere activiteiten georganiseerd voor de basisschoolkinderen en hun ouders.

Zo wordt er op woensdagavond 10 mei een informatieve ouderavond gehouden. Tijdens deze avond komt er een functionaris van de Gezonde School Fryslân van de GGD en een gewichtsconsulente praten over gezonde voeding voor kinderen en voeding en de media.

Alle lessen staan deze week in het teken van gezondheid en bewegen en voor de groepen 1 en 2 en de peuterspeelzaal is er een knuffelpoli. Op maandagochtend wordt met alle kinderen gestart met een touwspringclinic en bezoeken de kinderen van de groepen 3 tot en met 8 een theatervoorstelling over hoe je lichaam werkt.

 

Geplaatst in: Verzorging

Geef een reactie