Video 3 prov Wandeltocht 13 mei 2017

Zaterdag 13 mei vond de 9e aflevering plaats van de 3 Provinciën Wandeltocht. Net als andere jaren weer nieuwe routes. Wat hetzelfde blijft is de afwisseling onderweg.

De routes liepen dit jaar naar het noord-noordoosten: Siegerswoude, De Wilp, Nuis, Niebert, Jonkersvaart, Zevenhuizen, Allardsoog en Bakkeveen. De 40 km wandelaars maakten nog een extra lus door Tolbert, Leek, Oostindië en Zevenhuizen.

Er hebben ruim 2700 wandelaars meegedaan. Hiermee is een bedrag van € 16.200,– bijeengebracht voor het Rode Kruis. Bestemming dit jaar is het organiseren van uitjes voor ouderen en hulpbehoevenden. Trouwens, het Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar !

Spannend was natuurlijk het weer: er werden onweersbuien met mogelijk hagel verwacht. Op een paar spetters na is het in ons gebied droog gebleven. Lekker wandelweer uiteindelijk.

We willen speciaal bedanken:

 • voor het wandelen over weiland/maisland van: mts. De Jong, fam. Janssen (beiden Siegerswoude), fam. Krans (De Wilp), fam. Pronk (Jonkersvaart) en fam. Drenth (Zevenhuizen).
 • vele eigenaren van paden, zandwegen, bruggen en verharde wegen in Bakkeveen, De Wilp, Jonkersvaart, Nuis, Niebert, Jonkersvaart, Tolbert, Leek, Nieuw Roden, Zevenhuizen.
 • de 6 rustpunten/stempelposten: Lianne’s Siergrassen in De Wilp, Keuningshof in De Wilp, Het Knooppunt in Nuis, Kantine VEV’67 in Leek, Dorpsbelang Jonkersvaart in Jonkersvaart en Gospelkoor Sjir El Shaddai in Allardsoog/Bakkeveen.
 • Start- en finish locatie Dundelle
 • Alle vrijwilligers: 23 op de start-finish locatie, 4 onderweg voor de routes en 4 om wandelaars veilig te laten oversteken.

Het meest frustrerende: Klanten van @ziggo (ook dus ook @home, @upcmail, quicknet, @casema, @a2000) ontvangen geen mails waarin in de tekst of bijlage de tekst “www.3wandel.nl” voorkomt. Het duurt natuurlijk vele uren voor je daar achter bent …

Hieronder een filmimpressie van Albert en Meintsje uit Ouwsterhaule. Een voortreffelijke video van ca 20 minuten!

 

Volgend jaar richting westen ! Zaterdag 12 mei 2018.

Hieronder een foto-impressie van Martijn van der Vaart (en een paar van Jan van Dalen).

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht

3 reacties op “Video 3 prov Wandeltocht 13 mei 2017

 1. Albert Westra zegt:

  Uit Ouwsterhaule….

 2. R.Mossel zegt:

  Een groet succes , zo ook mooie verslag van Albert en Meintsje !

Geef een reactie