Top kaatsers trainen in Bakkeveen

Het kaatsteam Puur Passie bestaande uit vier parturen heeft hun jaarlijkse trainingsweekend ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. De zes dames en zes heren verblijven hiervoor samen met hun trainers een aantal dagen in hotel Ie Sicht in Oudega.

Als onderdeel van hun trainingen gingen zij langs in Bakkeveen. Hier werd door Outdoor Bakkeveen een survivalclinic verzorgt. “Een aantal weken terug werden we benaderd door de trainer, met de vraag of wij een clinic konden verzorgen voor een aantal topsporters. Natuurlijk, dat doen wij graag!”, zegt Greetje Scholte.

Dit soort clinics zijn voor trainer en instructeur Johan Scholte, de krenten in de pap. Johan vertelt. “Peter Tolsma, de hoofdtrainer van Puur Passie gaf aan dat deze groep conditioneel erg sterk was en ze flink afgeknepen mochten worden. Wij hebben een mix gemaakt van survivalrun, bootcamp en teambuildingsopdrachten”. De fysieke inspanning heeft een reden. “Wij doen geen ondoordachte dingen, alles dient een doel. Er worden fysiek en mentaal grenzen verlegt. De teamopdrachten en samen afzien dragen bij aan de cohesie in de groep en versterken het groepsgevoel”.

De hindernisbaan op de nieuwe locatie naast zwembad Dúndelle kwam zeer goed van pas. In deze baan zijn verschillende niveaus opgenomen waar alle deelnemers flink aan de bak kunnen. Ook de Bakkeveense Duinen en de uitkijktoren werden benut. Flinke balken werden meegesjouwd door het mulle zand en omhoog de toren in.

Als laatste stonden er samenwerkingsoefeningen op het programma. “Als iedereen aan zijn fysieke limit zit en de teamopdrachten toch nog goed verlopen creëer je teamspirit en een overwinningsgevoel. Dat is wat je wilt bereiken” vertelt Johan. “Aan het eind gaf iedereen ons een hand en werden we enthousiast bedankt. Dan weet je dat het bij dit team topsporters goed gelukt is”.

Voor meer informatie:
www.outdoorbakkeveen.nl
www.stichtingpuurpassie.nl

Geplaatst in: Bakkeveen, Sportverenigingen

Geef een reactie