Gratis met de bus

Eerste gratis OV-dagkaart voor toeristen in Bakkeveen

Boven in de uitkijktoren in Bakkeveen kregen toeristen Grietje en Pim Bruin vrijdag 14 april de eerste FryslânCard overhandigd door gedeputeerde Kielstra. Een toepasselijke plek, aangezien toeristen met deze gratis OV-dagkaart meer van Fryslân kunnen zien. Vanaf zondag 16 april ontvangen gasten die verblijven in het Friese merengebied of in de Friese zuidoosthoek de FryslânCard bij verschillende verblijfsaccommodaties.
Pim en Grietje Bruin zijn gasten op recreatiecentrum De Waldsang en voor deze uitreiking geselecteerd.
In Bospaviljoen & Doolhofpark werd nog even bijgepraat.

Gastvrij
Gedeputeerde Kielstra is blij dat bezoekers de kaarten vanaf eerste paasdag aangeboden krijgen: “Met de FryslânCard kunnen we toeristen gastvrij verwelkomen. We hopen dat ze vaker gebruik gaan maken van het openbaar vervoer, zodat bezoekers nog meer van onze mooie provincie kunnen ontdekken.”  Bij de OV-kaart hoort een kaart van Fryslân met daarop buslijnen, treinverbindingen en toeristische attracties. De FryslânCard is de eerste OV-dagkaart voor toeristen in Nederland die gratis verkrijgbaar is.

Eén dag gratis reizen
Elke toerist die verblijft in de gemeente Fryske Marren, Súdwest-Fryslân, Opsterland of Ooststellingwerf krijgt bij een overnachting de gratis OV-dagkaart aangeboden. Hiermee kunnen zij één dag gratis met het openbaar vervoer in Fryslân reizen. De kaart is te gebruiken in bussen en treinen van Arriva in heel Fryslân en geldig tot eind 2018. Het gaat eerst om een pilot in bovenstaande vier gemeenten. Arriva heeft de FryslânCard ontwikkeld en voert de proef uit. De kaart is van half april tot eind oktober verkrijgbaar bij de ruim 130 deelnemende hotels, B&B’s, jachthavens en campings in de vier gemeenten. Als de pilot een succes blijkt, zal de dagkaart tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 in heel Fryslân verkrijgbaar zijn.

Meer informatie: www.arriva.nl/FryslanCard

 

Geplaatst in: Overnachten, TIP-Bakkeveen

Geef een reactie