Training Mindfulness

Mindfulness training
(MBSR-Mindfulness Based Stress Reduction)

Start 24 maart 2017

Wat is Mindfulness?
Mindfulness betekent op een vriendelijke manier aanwezig zijn in het huidige moment, in het NU.  Je leert je aandacht gericht en bewust te vestigen op het hier en nu, zonder oordeel, zonder ergens naar te streven en zonder iets te willen veranderen aan wat er op dit moment is.

Bij onplezierige gevoelens of gedachten hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken. We reageren veelal vanuit automatische reactiepatronen en zijn druk bezig met nadenken over het verleden of het plannen van de toekomst. Hierdoor staan we niet meer in contact met onszelf en dat kan leiden tot allerlei lichamelijke en psychische klachten. Klachten die te maken hebben met stress en spanning zoals piekeren, vermoeidheid, slecht slapen, een sombere stemming, kort lontje, burn-out  etc.

Mindfulness helpt om een meer accepterende houding aan te nemen waardoor je beter leert omgaan met lastige emoties, stress, vermoeidheid of pijn. Mindfulness helpt je om de kwaliteit van je leven te vergroten.

Inhoud
Mindfulness is een meditatie en vaardigheidstraining. In de training worden meditatie- bewustzijn en eenvoudige bewegingsoefeningen gedaan. Je leert meer gebruik te maken van de signalen die het lichaam geeft en ontwikkelt zo meer lichaamsbewustzijn.
De werkvormen zijn veelal praktisch van aard, waardoor ze gemakkelijk toe te passen zijn in het dagelijkse leven. Per dagdeel wordt een thema behandeld zoals de automatische piloot, omgaan met stress.

Voor wie
Mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen. Het is wetenschappelijk aangetoond dat het helend is voor mensen die last hebben van (overmatig) piekeren, stress, (chronische) pijn of een (dreigende) burn-out.

Effecten van Mindfulnesstraining

  • Vermindering van stress en beter om kunnen gaan met stressvolle gebeurtenissen
  • Vermindering van lichamelijke en psychische klachten
  • Meer zelfvertrouwen
  • Beter kunnen ontspannen
  • Betere kwaliteit van leven
  • Meer balans in het leven

Praktische informatie
De training bestaat uit een voor- en nagesprek, 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendag in stilte. De training vraagt een grote eigen inzet, je oefent dagelijks thuis 45- 60 minuten. Je krijgt een werkboek en geluidsbestanden.

Data en tijdVrijdagochtend van 9.30 – 12.00 uur; op 24 en 31 maart, 7, 14, 21 en 28 april, 12 en 19 mei 2017.
De stiltedag is op zaterdag 29 april 2017.
PlaatsDe Schaapskooi, nabij het drie provinciënpunt van Groningen, Friesland en Drenthe.
Adres: Jarig van der Wielenwei 2, 9243 SH Bakkeveen.
Prijs€ 450,- Inclusief kennismakingsgesprek, werkboek, audiobestanden en een nagesprek. Sommige verzekeraars vergoeden (een deel van de kosten van) de training. Informeer bij je ziektekostenverzekeraar.
Trainer Sietske Russchen, Mindfulnesstrainer (categorie 1) en lichaamsgericht therapeut.
Lid van de beroepsvereniging voor Mindfulnesstrainers, VBMN. In sommige gevallen vergoedt de ziektekostenverzekeraar een deel van de training. Dat kan alleen als je een training volgt bij een categorie 1 trainer.

Aanmelden of meer informatie
Wil je meer informatie of wil je je aanmelden?
Dan kun je contact opnemen met Sietske Russchen, 0516 541464 of 06 25260659,  www.sietskerusschen.nl

 

Geplaatst in: Verzorging

Geef een reactie