Verslag kerstwandeling-2016

De 41e kerstwandeling van Bakkeveen was wederom een succes. Goed wandelweer, paden in goede conditie, veel afwisseling onderweg, een goede “koek & zopie”. Er zijn 1740 betalende deelnemers geteld. In de ochtend was er veel toeloop, maar ’s middags was de belangstelling toch wat minder dan vorig jaar. toen verschenen er een record aantal van 2058 wandelaars.

De 1740 wandelaars hebben kunnen kiezen uit 4 afstanden: 5, 7, 10 en 15 km. De 10 km trok de meeste belangstelling. De routes liepen wederom door een afwisselende omgeving. Na de start ging het over een smal zandpad door de heuveltjes en langs de heide van Bakkeveen. Daarna werd de vaart overgestoken om in westelijke richting te trekken. De route liep dwars over vakantiecentrum Molecaten ’t Hout. De langere afstanden namen nog een erg oude laan mee op het terrein van ’t Hout. Helemaal aan de rand van het terrein was een noodbrug gebouwd. Daar konden de wandelaars een sloot oversteken en kwamen over maisland. Een kort stukje van ca 50 m, maar toch. Omdat het de laatste maanden en weken weinig geregend heeft was dit goed te wandelen en hoefde de omleidingsroute niet gebruikt te worden.
Door het vrij droge weer kon ook camping Ikeleane via de achterzijde bereikt worden. De route ging vlak langs een “dobbe”. Een groot dit van dit traject was voor de eerste keer in de kerstwandeling opgenomen: het weer zat mee.

De koek en zopie was dit jaar voor de afwisseling weer eens in de kantine van camping de “Ikeleane”. De organisatie was in handen van World Servants Bakkeveen en gospelkoor Sji El Shaddai uit De Wilp.

De 15 km heeft een lus gemaakt over de Duurswouderheide met haar fraaie uitzichten. Daarna gingen alle afstanden door de bossen van landgoed De Slotplaats. Mooie, vaak brede lanen waarbij het windgeruis door de bomen deed vermoeden dat het eigenlijk wel hard waaide. Maar daar hadden de wandelaars op de terugweg geen last van. Op naar de heerlijke snert en een mooie medaille als herinnering. En voor de puzzelaars: nog even zwoegen voor de juiste antwoorden en de oplossing luidde “weer geen witte kerst”.

De puzzel
Er zijn dit jaar 48 goede oplossingen ingeleverd en ruim 100 foute of “halve”oplossingen.
Het juiste antwoord was “weer geen witte kerst“.

De prijzen

nr  prijsnaam, plaats
7Midgetgolf arrangement bij DúndelleDurea Bruinsma, Appelscha
6Midgetgolf arrangement bij DúndelleDurk Bergsma, Joure
5Dinerbon bij Plaza De Kolk twv € 10,–Hilde Wasscher, Elst (Arnhem)
4Dinerbon bij Plaza De Kolk twv € 10,–Sieds Wiersma, Drachten
3Dinerbon bij Plaza De Kolk twv € 15,–Irene Hoogland, Leeuwarden
2Dinerbon bij Plaza De Kolk twv € 15,–Yolanda Bruinsma, Drachten
1Luchtballonvaart twv € 140,–Christine van Dijk, Opende

De juiste oplossing van de vragen: klik hier.

Foto’s zijn van Martijn van der Vaart.

Geplaatst in: Kerstwandeling

1 reactie op “Verslag kerstwandeling-2016

  1. Joop Kuipers zegt:

    Wij vonden het wederom een schitterende wandeltocht.

Geef een reactie