Verloop jaarwisseling

De laatste dag(en) van het oude jaar zijn/is aangebroken. De oliebollen sissen in het vet, de carbidbussen staan klaar en de tent voor de oudejaarsconference en aansluitend het feest is opgezet.

Onlosmakelijk is hier de traditie van afsteken van vuurwerk mee verbonden. We vragen een ieder om mee te werken aan het ordelijk verloop van deze traditie.

Dat betekent ook opruimen van het eigen afval en geen vernielingen aan andermans spullen en branden in het openbare domein plegen, zoals bv vorig jaar helaas het geval was op de hoek Greate Kamp/Merskekamp.
Opruimen en herstelkosten komen ten laste van gemeenschapsgelden, en die kunnen we veel beter voor nuttiger zaken gebruiken.

Laten we er met elkaar een fijne jaarwisseling van maken zonder vervelende incidenten.

We wensen al onze inwoners een gezellig Oud&Nieuw en een gelukkig Nieuwjaar.

Bestuur Plaatselijk Belang Bakkeveen

Geplaatst in: Jaarwisseling, Plaatselijk Belang

11 reacties op “Verloop jaarwisseling

 1. Jeen zegt:

  Naar mijn mening is het een traditie om daar een vuurtje te stoken, zijn maar weinig tot geen mensen die daar last van hebben….

 2. Marga zegt:

  Dat vuurtje is voor mij geen probleem, maar dat de rommel niet opgeruimd wordt wel! Vooral midden op een kruispunt ….

 3. Jeen Bouma zegt:

  De eerste reactie is dus niet van mij . Ik vind als je vuur stookt doe het dan in een bak of iets dergelijks zodat de straat niet vernielt word . En wat Marga ook schrijft ruim de volgende dag de rotzooi weer op

 4. ytsje Wilstra zegt:

  de appelfalppen hawwe wy wer yn hûs hearlijk moarn mar lekker smulle. Se binne altyd lekker.

 5. Luc I. Fer zegt:

  Helemaal met Marga en Jeen Bouma eens. Een vuurtje in een korf of ton is tot daar en toe, maar deze zogenaamde “traditie” loopt uit de hand met oude matrassen en dergelijke. Bovendien heeft de gemeente al een aantal keren de bestrating moeten herstellen en wat kost dat iedere keer wel niet?

 6. Boeke zegt:

  die stenen liggen er nog even scheef in als 3 jaar geleden
  je gaat mij niet vertellen dat daar wat aan gedaan is anders
  Weet niet wat voor stratenmakers jullie inhuren maar zullen wel echte beunhazen zijn om de kosten wat laag te houden

 7. Een vrolijke 60 Plusser zegt:

  Boeke gaat zeker een vrolijk nieuwjaar te gemoet , ik ben zestig plusser altijd vrolijk, en probeer de rommel wat een ander laat liggen met een glimlach op mijn gezicht op te ruimen. Zou je eens moeten doen tover een lach op je gezicht, loop niet op alles zo te mopperen. Er is al genoeg grote ellende op deze wereld.

 8. D.R. zegt:

  Gelukkig zijn er genoeg positieve jongeren (en ouderen) in Bakkeveen die ervoor zorgen dat het met de feestdagen hier gezellig is en blijft. Ik denk hierbij aan de âldjiersploech, de jongeren die het feest in de feesttent organiseren en onze conferenciers Frank en Jacobus!
  En gelukkig zijn er ook veel inwoners die wel de boel opruimen. Een fijne jaarwisseling iedereen!

 9. Huub Bouma zegt:

  Helemaal mee eens,hulde aan de jongeren die er in de tent een feest van hebben gemaakt en wat ik hoorde was het geweldig.
  Nog een heel goed nieuwjaar voor iedereen.

Geef een reactie