Intocht Sinterklaas 2016

Zaterdagochtend 19 november 2016. Om 10 uur staan op het Plazaplein in het centrum van Bakkeveen al vele kinderen met ouders en grootouders te wachten op de aankomst van Sinterklaas.  Het is drukker dan ooit.
Het duurt en duurt maar. Gelukkig is het wat opgehouden met regenen. Dan eindelijk komt Sinterklaas er aan via de Foarwurkerwei. Sinterklaas heeft geslapen in de Slotplaats en komt met Amerigo en een dweilorkest naar het centrum. De pieten hadden Sinterklaas niet gewekt ….

Sinterklaas schudt de handen van bijna alle kinderen alvorens hij het podium bestijgt. Mevrouw Praatjes heet Sinterklaas van harte welkom in Bakkeveen. Dan komt men erachter dat de zwarte pieten er niet zijn. Door een “deksels” lawaai van de kinderen worden de pieten wakker. Ze hebben vannacht in de achterliggende Herberg geslapen. Ze waren nogal moe van het vele werk van de vorige dag en nacht.

Omdat het weer gaat regenen en koud is, wordt de rondrit door het dorp geschrapt. Dus  gaan de kinderen al wandelend met Sinterklaas en pieten naar de Slotplaats. Daar wordt binnen feest gevierd en krijgen de kinderen elk een cadeautje. Als het feest bijna is afgelopen, wordt het droog en komt de zon af en toe door.

Sinterklaas logeert de komende weken in de Slotplaats, daar heeft hij een eigen kamer.

Hieronder een foto-impressie.

 

Geplaatst in: Sinterklaasfeest

Geef een reactie