Super gezellige Faunafair

De wildbeheereenheid Tsjonger en Ald Djip hield afgelopen zaterdag 15 oktober een grote Fauna-fair bij hotel restaurant De Stripe in Wijnjewoude.

De WBE bestaat 25 jaar en heeft dat feest afgelopen vrijdag nog extra glans gegeven met het organiseren  van een wildbuffet op dezelfde locatie, want wild eten is populair.

 

Het werkgebied van de WBE Tsjonger en Ald Djip strekt zich uit van Donkerbroek tot voorbij Ureterp. Door deze streek slingeren ook de beide riviertjes waaraan de vereniging haar naam ontleend.

Variatie

Er werd door de WBE groots uitgepakt op dit zilveren jubileum. Maar liefst 35 standhouders presenteerden zich met streekproducten, ganzen-borst-roken en in de jagerstent werd het publiek voorgelicht.

Ook werd getoond wat een roofvogel allemaal in zijn mars heeft.

Voor de jeugdigen uit het groene gilde kon er op springkussens worden gedanst, ze konden op pony’s rijden of de hamer ter hand nemen om een nestkastje te timmeren.

Ondertussen lieten de jachthoornblazers van Après Chasse horen wat zij muzikaal uit de weg kunnen zetten en zong het Noord Nederlands jagerskoor Prins Hendrik er lustig op los. De Dúnsjongers uit Bakkeveen waren eveneens van de partij.

Er viel in Duerswâld voor een ieder wel wat te beleven en gedeputeerde  Johannes Kramer onderstreepte in zijn openingsspeech de grote waarde van de inzet door de jagers binnen het collectief van de Wildbeheereenheden. De problematiek van de vele regels en provinciegrens overschrijdende jacht wilde hij graag mee helpen oplossen.

 

 

Geplaatst in: Algemeen, Evenementen

Geef een reactie