Project Dúnsân is grotendeels klaar.

De werkzaamheden van het project Dúnsân zijn grotendeels klaar.
Globaal zijn de eerste werkzaamheden gestart in juni 2015, waar het hoofdveld van v.v. Bakkeveen van een kunstgras is voorzien. Daarna is een nieuwe fase van start gegaan, ruimte maken voor de nieuwe locatie van de tennisbanen met kantine.

De bestrating van Dúnhoeke vernieuwen en het midgetgolf-terrein gedeeltelijk verplaatsen. Verwijderen tenniskantine + oude tennisbanen. Aanleg parkeerterrein op de locatie van de oude tennisbanen. Verwijderen oude parkeerterrein naast het voetbalveld en aanleg nieuwe klinker parkeerplaatsen. Verwijderen asfalt tussen Mjûmsterwei bebouwde kom en kruising Aylvalân, daarna de weg voorzien van klinkers. Aanleg ritterplaten in de groenstroken.

Zo zijn de werkzaamheden in grote lijnen verlopen, met hier en daar wat tegenvallers is het eindresultaat nu zichtbaar.

Is iedereen tevreden met het resultaat van Dúnsân?

 • Ja; maar ik mis wel groen, het is nu erg kaal (36%, 53 stemmen)
 • Ja; het ziet er mooi en overzichtelijk uit (33%, 48 stemmen)
 • Nee; totale geld verspilling, had beter besteed kunnen worden (20%, 29 stemmen)
 • Nee; het oude was beter, nieuw asfalt was voldoende geweest (8%, 12 stemmen)
 • Anders; namelijk? (3%, 5 stemmen)

Totaal aantal stemmen: 147
Reageren? Klik op de vraag.

Laden ... Laden ...

De link hieronder geeft een overzicht van de eerder geplaatste berichten.

Klik hier.

 

Geplaatst in: Project Dúnsan

5 reacties op “Project Dúnsân is grotendeels klaar.

 1. D.R. zegt:

  Het informatiebord met plattegrond van de omgeving staat nu aan de overkant van het parkeerterrein in de berm langs de Mjumsterweg. Je ziet het wel mooi als je vanaf de middelste weg het parkeerterrein afrijdt, dat wel…. Verder lijkt het me erg onhandig, want als je er iets op wilt zoeken, moet je eerst de weg oversteken óf de auto er vlak voor op de weg zetten. Bovendien staat het erg dicht op de weg.
  Het lijkt mij handiger om dit bord gewoon weer ergens (vooraan) op het parkeerterrein te plaatsen.

 2. Laura zegt:

  Komt er ook nog een paaltje o.i.d. op het paadje tegenover de Aylvalan? Er rijden nu regelmatig auto’s langs en de snelheid (mede door de min of meer rechte oversteek) levert soms gevaarlijke situaties op. Volgens mij kunnen auto’s ook prima alleen over de middelste weg af en aan rijden.

 3. Palsma zegt:

  Goede opmerking van D.B. en Laura. Het is mij tot nu toe namelijk ook niet duidelijk of dit pad nu wel of niet voor auto’s is. En de plaats van het infobord is inderdaad ongelukkig gekozen.

  • Martijn zegt:

   Dat pad is niet voor auto’s bestemd, maar voor fietsers en voetgangers. Ze hebben het toen breder gemaakt omdat anders het zwembad e.o. niet meer bereikbaar was voor auto’s en vrachtauto’s (bezoekers en bevoorrading)

   Zover ik weet, zal dit pad nog moeten worden afgesloten met paaltjes (vaste palen en een klappaal met markering) zodat dit alleen voor fietsers en voetgangers gebruikt kan worden. Mocht de ‘hoofdweg’ door omstandigheden niet toegankelijk zijn, dan zou deze weg als noodweg gebruikt kunnen worden. Het infobord zal idd nog wel een ander plekje krijgen.

 4. K. Veenstra zegt:

  Wat ik mij afvraag: Blijft de ingang van het terrein tegenover Aylvalân toegankelijk voor auto’s? Of wordt er nog en versperring gemaakt waar alleen fietsen en voetgangers langs kunnen?

Geef een reactie