Getuigen gevraagd vernielingen Dúnsân-gebied

Het was een lange tijd relatief rustig met vernielingen in het Dúnsân-gebied (aan de rand van en in het natuurgebied Mandefjild van ’t Fryske Gea).
Nu we de eerste week van de bouwvak achter de rug hebben, is de situatie geheel anders. Volgens insiders is het de combinatie van jeugd van campings en eigen Bakkeveenster jeugd de oorzaak.

Het begon vorige week met vuurtje stoken in de duinen. Dit heeft weinig schade opgeleverd (en je moet ’s avonds en ’s nachts toch wat als je op vakantie bent en je je niet aan de regels van de camping wilt houden).

In de nacht van zaterdag op zondag afgelopen weekend is een deel van het terras meubilair van Dúndelle meegenomen de duinen in (ondanks de staalkabels…) en daar verbrand.

Een nacht later was de tennisvereniging aan de beurt. De 2 volle vuilcontainers zijn naar de duinen gebracht en daar met inhoud en al verbrand. Wat ander los materiaal is in vlammen opgegaan. Ook is die nacht met een brommer op de tennisbanen gereden: de gravellaag was op vele plaatsen kapot gereden. Het toegangshek losgeschroefd met een grote moersleutel. Deze sleutel heeft men toch ergens vandaan moeten halen.

In zijn algemeenheid is er overlast van jeugd op brommers die ’s nachts door Bakkeveen crossen.

De politie heeft contact met een aantal getuigen, maar eigenlijk zijn er meer getuigen nodig.

Iedereen, op de camping en/of inwoner van Bakkeveen als ouder of als aanwezige: heb je meer info, meldt dit bij de politie! Dat kan door 0900-8844 te bellen of anoniem op 0800-7000.  Ook kan de buurtagent Oebele Dijk rechtstreeks via email worden benaderd: [email protected]

Dit bericht is in overleg met de politie geplaatst.

 

Geplaatst in: Plaatselijk Belang

21 reacties op “Getuigen gevraagd vernielingen Dúnsân-gebied

 1. Gert Noord zegt:

  Wat betreft de verbranding van het meubilair is wel zeker de daders doorgegeven. Verder weet heel Bakkeveen wie op een Brommer ( scooter) door het dorp rijd en tegelijk wel vaak bij vernielingen aanwezig is. Waarop wordt er dan meer getuigen gevraagd terwijl er getuigen waren die gezien hebben wie het een en ander doet. Neem eens maatregelen.

  • Peter zegt:

   Jammer dat gert noord z’n dochter zelf bij de camping zit

   • Anoniem zegt:

    Scheelt dat de camping hier niks mee te maken heeft en het jongens uit het dorp zijn wat ook bekend is bij de politie 😉

    • J de Vries zegt:

     Zeg anoniem….heb je al doorgegeven wie het zijn? Je bent zo stellig dat het jongens uit het dorp zijn dan weet je waarschijnlijk ook wie het zijn….ga dat even doorgeven dan zijn we er misschien van verlost.

  • Karin zegt:

   Politie doet er helaas niks mee.het rijd onverzekerd rond op z’n brommer. Politie spreekt hem aan en mag weer verder.
   Heb ook al eens gebeld naar politie. Maar ze zeggen ja is een rare familie. En is moeilijk wat er tegen doen.zegt de politie!

 2. SvV zegt:

  Zo is dat Gert, man en paard noemen en misschien eens aanbellen bij de ouders…. doet wonderen denk ik!

 3. Nb zegt:

  Ik wandel vaak en veel daar door de prachtige duinen en vind de vernielingen verschrikkelijk hou daar eens mee op man! Is dat nu een idee van een mooie vakantie?.
  Wees creatief en doe iets nuttigs!
  Is dat niet een mooie uitdaging?

 4. Gusta zegt:

  Wanneer gaat de politie hier eens tegen optreden, ze weten best wie het zijn. Ze spreken ze even aan van jongens dat mag je niet weer doen hoor. En wat te zeggen van de ouders die zijn er toch ook van op de hoogte, pak je kinderen eens aan.

 5. Vincent zegt:

  Straks vliegt er een stuk bos in de fik of nog erger, tja en dan gaan de instanties zwartepieten, dan is het van, dit hadden we anders moeten aanpakken.
  Ondertussen zijn natuur, bevolking en ondernemers de dupe !
  Overheid en politie(k) doe uw plicht en laat de niet de bewoners voor alles opdraaien !

 6. Anoniem zegt:

  Tip geld voor de dader?

 7. Anoniem zegt:

  Van de camping je bedoelt ene janco postma uit bakkeveen zelf die steekt wel vaker iets in de brand

 8. Anoniem zegt:

  Ene siebe bekkema uit kootstertille rijd in een grijze deawoo kalos, rijd onder invloed van ghb, wiet en speed

 9. Siebe zegt:

  Dat zou ik er ook snel neerzetten als je weet dat die siebe je gaat verlullen had je me auto niet vies moeten maken lul

 10. Anoniem zegt:

  De politie? Wat doen nu dan helemaal? Mogen niets want zijn aan handen en voeten gebonden door het adynamisch lamzalige beleid des overheid. Vroeger werd er even flink gekletterd met de gummiknuppel, ferme woorden incluis. Middels klinkende munt of fysieke arbeid de schade hersteld. Tegenwoordig.. Armzalige roeptoeterij over “wat er moet gebeuren”. Nou het lijkt mij wel duidelijk. Kom van uw zitvlak als gij weet wie het zijn en eis actie van de politie en laat je niet afschepen met “we zijn er mee bezig”.

 11. Gup groeten uit parimaribo zegt:

  Jullie zijn allemaal gwn het dupe van deze vernielingen ik vindt dit zeer jammer dat de jeugd van de camping dit elk jaar moet doen jesse maas van de waldsang samen met zijn vrienden die hier aan mee hebben gedaan

 12. Ongemakkelijk zegt:

  Gelukkig trekt Bakkeveen heel snel conclusies door gelijk de kamping groep de schuld te geven voor de vakantie heeft de kamping groep daar ook vaak genoeg gezeten ging altijd goed en dan in het hoog seizoen moet de groep gelijk de schuld krijgen waarom hebben ze dan niet eerder wat uitgehaald? Er zijn namen opgegeven en verklaringen afgelegd doe daar dan eens iets mee en Bakkeveen moet eerst maar eens gaan informeren bij de politie in plaats van gelijk mensen vals te beschuldigen!!!!

 13. Anoniem zegt:

  En? Zijn er al verdachten berecht en naar het goelag in Siberie gestuurd?

  Naar Oud-Hollandsch gewoonte zullen we er naar alle waarschijnlijkheid niets meer van horen.

 14. Jk zegt:

  Tsjaa word gewoon aangevallen door iemand van gebroeders kok ….. alle jeugd word nu verdacht .
  Zonde

Geef een reactie