Vlooienmarkt 23 juli 2016

Om het lekker kort te houden:     Het was weer een prachtige dag.

De precieze cijfers zijn bij het ter perse gaan van dit item nog niet bij de schrijver bekent maar het was weer lekker druk. Wel is duidelijk dat er veel standhouders waren voor een “tussenmarkt”. Ook de parkeerterreinen waren goed vol. Het weer speelde natuurlijk goed mee. Jammer dat het zonnetje er niet echt bij was, want dat geeft altijd een extra gezellig sfeertje.

De indeling van het marktterrein krijgt steeds meer vorm. De laatste lootjes moeten nog op hun plaats vallen. We zullen toch tot de laatste markt (in november) wel bezig zijn met passen/meten en evalueren. Misschien hebben jullie (lezers/bezoekers en standhouders) ook ideeën hoe we het BETER kunnen doen. Alle suggesties worden meegenomen…..als ze maar gegeven worden!! Dus schroom niet en reageer!!

Wij (alle vrijwilligers) hebben in ieder geval weer genoten van deze dag.

Gelukkig hebben we de foto’s nog

 

 

Geplaatst in: vlooienmarkt_2016, Vlooienmarkten

8 reacties op “Vlooienmarkt 23 juli 2016

 1. Martine zegt:

  Het was weer gezellig .En de organisatie top !

 2. Marib Sijtsema zegt:

  Weer een mooie dag met heel veel leuke kraampjes! 👍

 3. Rob zegt:

  Het was weer een stukje beter dan anders… Ik vind zelf de markt best wel groot worden als je kijkt dat het maar tot 13.00u is. (Mag er een uurtje bij?) In dit geval 703 standhouders in 3 uren..= 4 kramen per minuut..Is mij teveel ..ik kan niet eens alles bekijken.. en dat geeft toch een minder lekker gevoel. Ik vind de markten met max 400 standhouders meer plezier geven. Wat mij opviel, dat was dat de mensen (bezoekers) met koopwaar hinderlijk op/over de rijbaan lopen, waardoor de auto’s gehinderd worden op de rijbaan, tel daarbij de mensen, die de auto laten stilstaan,(half op rijbaan) minutenlang, om iemand op te halen of produkten in te laden of uit te laden,( tijdens markt) en dat levert gevaarlijke situaties op, je kunt zo iemand op de motorkap hebben liggen..en het staat in de weg..schiet niet op. De mensen gaan op alle plekken heen en weer over de rijbaan, van links naar rechts, zonder op of om te kijken.. (Tuurlijk het is allemaal nieuw, snap ik, maar het wordt onoverzichtelijk en rommelig in het verkeer, kan dat beter gestructureerd worden, bijvoorbeeld een lint, zodat bezoekers op die plaatsen niet pardoes oversteken kunnen, liever op drie plaatsen een opening..dan kun je er als automobilist rekening mee houden , en de bezoekers met automobilisten..) Voor mensen op de fiets.. wordt het niet eens tijd voor fietsenstandaards? Waar is plek om deze te plaatsen..?

 4. wietse zegt:

  ben zelf meestal standhouder, maar de markt is te groot aan het worden als je als bezoeker de grasvelden hebt gehad, wat vrij zwaar loopt dor de onregelmatige ondergrond.
  dan sla je veel van het verharde terrein over en langs het fietspad kon ik ook niet meer trekken, en dan ben ik nog iemand die goed ter been is en stevig doorloopt voor de mensen die dit niet zijn is de markt veel te groot, ook hoor ik steeds meer klachten van medestandhouders over slechte verkoop, zeker op de verharde terreinen.
  ik begrijp wel dat jullie standhouders die van ver komen geen nee willen verkopen maar dat is het risico gebeurde vroeger ook dat er mensen weg werden gestuurd
  als dit zo doorgaat zie ik de markt nog kapot gaan aan zijn eigen succes dit is met eelde ook gebeurd .
  al speelt daar een onsympathieke organisatie ook wel een rol, iets waar jullie geen last van hebben.

 5. nanja kloosterman zegt:

  Super leuke en sfeervolle markt….compliment voor de organisatie !

 6. JikkeStien Hartogh-Hoogsteen zegt:

  tot 3 uur door laten gaan 😉 anders zie je echt maar de helft …zonde!!

 7. Cees zegt:

  Tja…..als je tot 9 uur in je bed blijft liggen ipv al om 7 uur aanwezig te zijn dan mis je een hoop.

 8. Linda zegt:

  Geweldige, geweldige markt! Ben dan weer eens standhouder, de andere keer bezoeker. Hij is zeker uit zijn jasje gegroeid, maar des te leuker. Júist zo aantrekkelijk is dat je er niet de hele dag hoeft te staan. Tot 13.00 is perfect. Als bezoeker is het een flinke wandeling maar dat is toch juist leuk! De hele ochtend lekker struinen en als de vermoeidheid toeslaat even neerstrijken op éen van de terrassen met een kopje koffie, of niet, om dan weer verder te gaan. Gewoon op tijd komen, mis je niks.

Geef een reactie