Ballonvaart Vanavond

[maandag 25 juli, 19:40 uur]
Er wordt opgestegen in De Mersken te Siegerswoude. Vanavond veel zicht en redelijk veel wind ! Dus veel betere condities dan gisteravond.

 

[zondag 24 juli, 17:30]
Ik durf het bijna niet meer te melden, maar de ballonvaart gaat vanavond niet door. De nieuwste weersverwachtingen melden voor vanavond nauwelijks wind (max 2 knopen): de vaarafstand wordt dan maximaal 3 kilometer. Ook is het wat heiig: dat geeft wat minder ver zicht. Dan krijg je per saldo weinig waar voor je geld. De vorige keren was er teveel wind en dus mogelijk gevaarlijk; nu te weinig wind. We hebben maar besloten om vanavond dus niet te gaan varen (lees: stilhangen).

Nieuwe datum: maandagavond 25 juli (morgen dus). Gaat dat ook niet dan dinsdagavond 26 juli.
We hadden 10 personen. Met enkele deelnemers heb ik inmiddels contact kunnen krijgen. Van de 10 vallen er sowieso 2 af. Dat betekent dat er 2 vrije plaatsen zijn….

groet,
Jan van Dalen
(Ik hoop dat jullie wat mild zijn met de reacties, hahaha)

 

[Hieronder oud nieuws gepubliceerd 14 uur op zondag 24 juli]
Zoals het er nu naar uitziet kan de ballonvaart vanavond wel doorgaan. Het weer is ongeveer hetzelfde als gisteren.

Een verstoring zou kunnen zijn een plotselinge onweersbui, zoals die gisteravond boven Drenthe tot ontwikkeling kwam. Maar daar gaan we maar even niet vanuit.

Er staat weinig wind, dus dat wordt zelf blazen om een lange afstand af te leggen (of helpt dat niet?). Windrichting is nog niet veel van te zeggen. De verwachtingen spreken elkaar tegen. We zullen proberen zo dicht mogelijk bij het centrum op te stijgen, maar de plaats is natuurlijk nog niet bekend. Dat gebeurt om 19:30 uur. Want op dat tijdstip verzamelen we op terras van De Brink.

We zijn met 10 personen en 1 ballon. Tegen 20:30 uur kiezen we het luchtruim. Naar verwachting is de ballon gemakkelijk op de fiets (zonder elektrische hulpmotor) bij te houden.

Geplaatst in: Ballonvaarten

1 reactie op “Ballonvaart Vanavond

  1. Jacob de Vries zegt:

    Had misschien toch gekund…er ging een ballon over Bakkeveen zo rond 21.15 uur en die had de vaart er behoorlijk in!

Geef een reactie