Hoge wal achter zwembad hersteld.

De gemeente Opsterland heeft afgelopen week de hoge wal achter het zwembad hersteld.
De hoge wal was flink beschadigd door mountainbikers, met ondermeer als gevolg dat het hek van het zwembad vrij kwam te liggen.
Langs het hek van het zwembad en deels achter het hek van het doolhof heeft men nieuwe aarde opgebracht.
Bovendien heeft men her en der barricades voor mountainbikers opgeworpen, door boomstammen- en stammetjes op de schuine kanten te plaatsen.
Men hoopt dat de mountainbikers de honderden jaren oude hellingen (zowel links als rechts van het pad achter het zwembad) nu met rust laten, zodat het niet opnieuw -onnodig- geld gaat kosten.

Geplaatst in: 2016-gebeurtenissen, Bakkeveen

6 reacties op “Hoge wal achter zwembad hersteld.

 1. Geertje Visser zegt:

  Geef mountainbikers en ruiters een eigen route. Iedereen blij en geen irritatie en overlast

 2. S. Van Veen zegt:

  Mee eens! Daarnaast is het een vrij verwijtend berichtje, naar mijn weten is er nooit een dialoog gevoerd met MTB’ers en andere recreanten over dit kleine padje en zijn het volgens mij ook andere recreanten die gebruik maken van dit pad. Kortom gemeente: ga het gesprek aan; scheelt geld uitgeven voor barricades!

 3. Jacob zegt:

  Totaal geen respect voor de natuur en nu ook al niet meer voor CULTUUR dus.

 4. Geertje Visser zegt:

  Mijn reactie is algemeen bedoeld. We wonen in een mooi gebied waar veel verschillende recreanten komen. Iedereen wil genieten maar daarvoor in plaats is er ergernis. Op een snelweg werkt het ook niet als auto’s wandelaars, fietsen en tractoren over dezelfde rijbaan moeten.

 5. Rick zegt:

  Hersteld? Het ziet er niet uit. Dikke bende

Geef een reactie