Voortgang project Dúnsân (2)

De voortgang van Dúnsân (2).

Onderstaande foto’s geven een beeld van de werkzaamheden tussen 28 januari en vrijdag 12 februari.

De planning is dat de terrein inrichting gereed zal zijn op 31 mei. Dat is incl. de aanpak van het stukje Mjûmsterwei tussen Aylvalân en grens bebouwde kom: hier komen klinkers in te liggen. De ultime, contractuele datum is 26 juni. Men ligt momenteel achter op de planning. Het is met smart wachten op de straters. Het straten zal beginnen vanaf het voetpad, achter de midgetgolf, terras Dundelle en dan verder richting uitkijktoren en nieuwe tennisbanen.

In mei zal de Mjûmsterwei geblokkeerd zijn en zal verkeer richting Allardsoog een andere route moeten kiezen. Dat is natuurlijk jammer in een periode met de meeste vakantiedrukte in Bakkeveen: Hemelvaartsweekend en Pinksteren. Tijdens de evenementen zal er wel doorgang zijn (2x vlooienmarkt, 3 Prov Wandeltocht). Het dorpsfeest zal vermoedelijk wel op het terrein plaats kunnen vinden (laatste week mei). Ook de ScholieRun van half april en accordeon festival begin maart zullen extra inspanning moeten verrichten om het evenement zo goed mogelijk door te kunnen laten gaan. Er is afgesproken dat partijen een week voor elk evenement even rond de tafel zullen om ervoor te zorgen dat de overlast voor het evenement tot een minimum beperkt kan blijven.

De hopen grond bij de nieuwe ingang worden pas afgevoerd als de grond schoon genoeg is om verkocht te worden. De grond moet daartoe eerst worden gekeurd.

Wordt vervolgd.

 

Geplaatst in: Project Dúnsan

1 reactie op “Voortgang project Dúnsân (2)

  1. Sybrand zegt:

    Een prachtige fotoreportage Martijn!

Geef een reactie