Speel-o-theek: aanbod en oproep

Nieuws vanuit Speel-o-theek “de Speelbak“

Een speel-o-theek is een laagdrempelige voorziening vergelijkbaar met een bibliotheek. Iedereen kan er terecht voor informatie over spelen en speelgoed.

Vrijwilligers van de speel-o-theek hebben hart voor spelen en stellen het speelgoed beschikbaar om te bekijken en uit te proberen. Bij de speel-o-theek leen je speelgoed dat aansluit bij de ontwikkeling van het kind. Van loopwagen tot waveboard, van Playmobil tot een puzzel, van spellen tot een spelcomputer, van poppenwagen tot buitenspeelgoed. Het speelgoed is geselecteerd op verschillende ontwikkelingscategorieën, zoals beweging, constructie, expressie, fantasie, gezelschapspellen en zintuiglijk materiaal.

Er is speelgoed voor jongens en meisjes in de leeftijd van 6 maanden tot en met 12 jaar. Maar ook voor ouders en ouderen hebben we een kast vol spellen.

Voor het nieuwe seizoen is er veel nieuw speelgoed aangeschaft o.a. voor de kleinste, vanaf 1 jaar, de toettoet treinset en het toettoet autopark. Voor de peuters en kleuters in de leeftijd 2 tot 6 jaar de baby born en een houten keuken met toebehoren. De Kitty zoomer is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en digitale dartbord voor de oudere kinderen.


OPROEP

Wij kunnen wel extra helpende handen gebruiken.
Er is dringend behoefte aan vrijwilligers die mee willen draaien, vooral bij het uitlenen van speelgoed op de woensdagmiddag.

Even op een rijtje:

  • het is een leuke tijdsbesteding (ongeveer 3 uur per maand)
  • contacten met kinderen en ouders
  • gezellig team om in te werken
  • SOT is een goed doel waarvoor je je inzet!

Helpt u ons mee?

Informatie over bovenstaande bij Franca Lentz (0516-541434) maar mailen mag ook mevrouwlentz@gmail.com

Tot ziens in de Speel-o-theek!

Uitleendata: de 1e woensdag van de maand van 15:15 tot 17:30 uur; zie ook www.bakkeveen.nl/agenda. 

Geplaatst in: Speel-o-theek

Geef een reactie