Historisch schilderij natuurgebied

Tom Ruigrok en Lideke Ruigrok-van der Wielen (kleindochter van de legendarische oom Jarig van der Wielen grondlegger Nederlandse Volkshogescholen) hebben een tijdje geleden op een veiling in IJlst een schilderij gekocht waarop het natuurgebied tussen Bakkeveen en Allardsoog rond 1932 staat afgebeeld.

Het roept een aantal interessante vragen op:

  • Links onder op het schilderij staat de datum vermeld Bakkeveen 1932 (het was de beginperiode van de volkshogeschool Allardsoog en de aanleg van het studentenpad door een internationale studentengroep).
  • De kunstenaar heeft het schilderij ondertekend met een paar creatieve letters ( ….? ).
  • Het schilderij is mogelijk gemaakt halverwege Bakkeveen Allardsoog, in de buurt van de Poepedobbe.
  • Op de achtergrond zijn nog net een paar daken van een paar eenvoudige woningen zichtbaar. De toren rechtsachter op het schilderij is mogelijk het silhouet van een kalkoven aan de Diepswal op de grens van de dorpen Zevenhuizen en Leek.
  • Op de achterzijde van het schilderij zijn enige aantekeningen aangebracht w.o. het handelskaartje van “Sanders kunsthandel St. Jacobstraat Leeuwarden” en bezitter E. Visser.

Wie iets meer weet over de historie van het schilderij graag melden bij Willem Dolstra,
tel. 0516-541355 e-mail: [email protected]

Geplaatst in: Historie

Geef een reactie