Nieuwjaarsfeest Bakkeveen (update)

Donderdag 31 december 2015 en Vrijdag 1 Januari 2016

13:30 – 17:00 hr           Carbidschieten
Hapje en drankje met muziek in de feesttent.

00:30 tot 5:00 hr        Nieuwjaarsfeest  met o.a. Noovids Drive-in show in de Feesttent.
€ 5,– entree

Locatie: Feesttent aan de Mjûmsterwei voorbij de sportvelden/ parkeerterreinen.

[onderstaande is toegevoegd 6 nov 13:45 uur]

Beste inwoners van Bakkeveen,

Wij begrijpen dat er hier en daar wat onrust is ontstaan door het bericht in de Slûswachter in verband met het Oud- en Nieuwjaarsfeest wat wij organiseren.
Hieronder willen we jullie graag uitleggen wat de bedoeling is.

Voorgaande jaren speelde de jaarwisseling zich af in het centrum en dat gaf daar overlast. Daarom is een locatie buiten het dorp gezocht en toch op loopafstand, zodat er een lage drempel is om te komen. Ook financieel gezien moet een dergelijke verplaatsing haalbaar zijn. 

Het is absoluut niet de bedoeling om geluidsoverlast te veroorzaken maar juist om overlast in het dorp te voorkomen; de tent zal zo neergezet worden (zie onderstaande plattegrond) dat het geluid niet richting het dorp gaat. Ook het carbidschieten (door de carbidploeg ’s middags) zal richting het bos gaan. Met de direct betrokkenen zal overleg zijn om overlast, ook voor dieren, te minimaliseren.

De muziek zal alleen in de tent gespeeld en gedraaid worden en daarbij houden wij natuurlijk ook rekening met de omgeving, dat er helemaal niets te horen zal zijn zullen wij niet beweren maar dat is andere jaren ook niet het geval. Het is (gelukkig) ook maar 1 x per jaar Oud en Nieuw!

Het doel is om alle jeugd (en ouderen) bij elkaar te brengen en te houden zodat ze niet uit verveling door het dorp gaan zwerven of in het centrum blijven hangen. Er is natuurlijk ook beveiliging aanwezig om dit feest in goede banen te leiden.

Hopelijk hebben we met deze uitleg wat onrust weggehaald en krijgen we het voordeel van de twijfel.

Met vriendelijke groet,

Dorpscafé de Brink (Simon en Klasien)

Noovids (Patrick Noord en Nathan Toes)

Geplaatst in: Jaarwisseling

36 reacties op “Nieuwjaarsfeest Bakkeveen (update)

 1. ytsje Wilstra zegt:

  We lazen in de Slûswachter dat er een nieuwjaarsfeest aan de Mjûmsterwei komt, dat begint al met carbidschieten van 13.30 tot 17.00 uur. Dat is al een grote belasting voor mij en heel veel anderen, want er zijn mensen die moeten rusten die middag om de avond door te komen. Dan van 00.30 tot 5.00 uur een drive- in show in de feesttent dus van slapen zal helemaal niets komen. Ik ben fel tegen deze activiteiten waarom niet, net als vorig jaar, weer aan de Nije Drintse Wei? Het begon al bij het gim lokaal en dan alleen carbidschieten dat was al een klere herrie voor de omwonenden. Dus niet weer in het dorp en de namen van de organisatie staan er ook niet bij wie zijn dat eigenlijk? Ik wens jullie een mooi feest toe maar dan buiten het dorp zodat anderen er geen last van hebben want anders loopt het uit de hand. Dat is met grote zekerheid te zeggen.

  • Jan .. zegt:

   U zou ook een nachtje ergens anders kunnen gaan slapen.
   Op de heide. Ha

   • ingrid zegt:

    er staan ook dieren zeer dichtbij, wordt daar wel rekening mee gehouden?

   • D.R. zegt:

    Wat grof om de draak te steken met mensen met ernstige gezondheidsklachten! Je zou zelf maar eens wat moeten hebben, dan piep je wel anders……
    Waarom moet er eigenlijk uren lang luide muziek bij?
    En inderdaad Ytsje, ook ik vraag me af wie dit organiseert.

  • G.N zegt:

   waarom nu pas een negatieve reactie. dit heeft een maand geleden al in de krant gestaan en daar zijn geen protesten op gekomen. dus is dit gewoon via de juiste weg gegaan en heeft de gemeente er gewoon een vergunning voor gegeven. Dit soort reacties zijn voor de organisatie van dit feest heel vervelend .

 2. Gert Noord zegt:

  Geweldig dat er weer eens wat anders gebeurt met het oud en nieuw wat georganiseerd wordt door een stel jonge jongens. Jongens succes en ik kom zeker langs.

 3. I. zegt:

  Gelukkig is het maar 1x per jaar oudennieuw mensen!

 4. Hummel zegt:

  Leuke opzet eindelijk een leuk feest voor de jeugd op oud en nieuw ! 👍🏻

 5. N zegt:

  Wat leuk dat zulke jong ondetnemers dit aan durfen om te organiseren en wat een samhorig heid oud en jong samen maar wat jammer dat er altijd weer dezelfde mensen tegen zijn wat je ook organiseerd altijd commentaar jongens succes en het wordt vast een leuk feestje

 6. ingrid zegt:

  het is niet mijn bedoeling om negatief te doen, ik vindt een feest voor jong en oud in deze nacht juist een prachtig idee. En ik geloof dat daarmee ook aan een grote wens van veel bakkeveners tegemoet gekomen gaat worden ,

  ik heb daar persoonlijk ook geen problemen mee
  mijn vraag was alleen of er rekening gehouden wordt met dieren in de directe nabijheid.
  daarop staat volgens mij al het antwoord in de toelichting die nu gegevens is en ik hoop dat er contact opgenomen gaat worden met de betrokkenen

 7. Johan Scholte zegt:

  Mooi initiatief ! Even goed afstemmen met de omgeving en dan wordt het volgens mij een leuk feest voor de inwoners van Bakkeveen. Gezien de namen van de organisatie en de ondersteunende sponsors belooft het wel wat, of leg ik de lat nu erg hoog :-). Wij komen in ieder geval langs !

 8. P zegt:

  Je moet het maar durven; iets organiseren in Bakkeveen. We zouden ook met elkaar de initiatiefnemers een compliment kunnen maken en elkaar tips kunnen geven over hoe het nog beter kan, in plaats van alleen kritiek te geven. Dit feest wordt georganiseerd voor de iedereen van Bakkeveen en meningen verschillen nou eenmaal. Het is geven en nemen. We moeten trots zijn op onze jeugd die zijn nek uitsteekt! Zullen we met z’n allen proberen er een prachtig feest van te maken?

 9. ytsje Wilstra zegt:

  ik heb het niet in de krant gelezen gemist blijkbaar dus ik was niet op de hoogte en lees nu pas dat het zo is zoals het is. Waardeloos die klere herrie maar jullie komen er nog wel achter als jullie zelf ouder zijn en in de buurt wonen. zonder herrie gaat dat niet lukken.

  • J.d. zegt:

   Goh Ytje, respect en begrip is geen inrichtingsverkeer. Leven en laten leven. Je hebt altijd een duidelijke mening waar het eigenbelang de boventoon voert. Wellicht is het een idee om die mening eens wat vaker voor jezelf te houden. Bakkeveen draait niet alleen om Ytje Wilstra……

 10. N zegt:

  Jammer ytsje dat je altijd zo negatief moet zijn bekijk het eens van de positiefe kant heel jammer. Misschien woon je toch verkeerd

 11. ytsje Wilstra zegt:

  alsof ik altijd negatief ben waar haal je dat vandaan? N en wie is N? Je kent mij niet eens denk ik noteer je naam ik ben niet tegen op een feestje maar niet in de buurt van een woonwijk en huizen en ik ben heus niet de enigste die hier op tegen is.

 12. Gert Noord zegt:

  Even nog ter info. Het feest en csrbidschieten wordt gehouden na het bordje ( rustoord ) Bakkeveen. Dus daar is door de organisatie rekening mee gehouden.

 13. Saranda zegt:

  Supper leuk dat er wat georganiseerd word voor ons !! Ik zal er zeker bij zijn

 14. Roelof zegt:

  het stond inderdaad in de krant maar was niet duidelijk waar precies
  en daar stond ook nog in dat het feest op 31 december van 0.30 tot 5.00 uur zou worden gehouden
  dus het afgeven van deze vergunning is dan ook niet juist

 15. Roelof zegt:

  Maar ik begrijp Ytsje wel
  en als iedereen nu een beetje begrip voor elkaar opbrengt, dan kunnen we misschien ook normale reacties geven.

 16. D.R. zegt:

  Prima een feest voor de jeugd!
  Maar waarom niet even van te voren de plannen in de Slùswachter of op deze website bekend maken? Dan is iedereen er op voorbereid en kan men wensen en verlangens van te voren aan de organisatie doorgeven.
  In de krant stond er geen beschrijving bij en dan blijft het vaag. Bovendien wordt de vergunningen-rubriek door veel mensen niet gelezen.
  Ik hoop écht dat de geluidsoverlast binnen de perken blijft voor omwonenden en de dieren.

  • JanvD zegt:

   D.R. Je slaat de spijker op de kop. Voordat je het formele circuit begint (aanvraag bij gemeente) moet je al met de “buren” hebben overlegd. Hiermee voorkom je vaak zinloze wederzijdse standpuntverharding en sommige op de persoon geplaatste reacties. Zie hierboven. Je kunt het niet iedereen naar de zin maken, maar “met beleid” kom je heel ver.

 17. Carbidbus zegt:

  Gratis carbid voor iedereen die komt carbidschieten in Bakkeveen.
  Carbidbus al 15 jaar sponsor van Carbidclub Bakkeveen.

  Tien jaar geleden en gewoon achter de gymzaal midden in het dorp.

 18. sjuh zegt:

  Super dat er iets wordt georganiseerd voor het dorp! Je kunt niet met iedereen rekening houden Gewoon er een feestje van maken en Knallen!

 19. Patrick zegt:

  Het is 1 keer per jaar Oud&Nieuw en er is 1x per jaar het Dodo festival. Geen enkel probleem. Super dat dit wordt georganiseerd.

  Wat mij opvalt is dat er bij een topic dat over dit ééndaagse “overlast” gaat, er op dit moment maar liefst 24 reacties zijn. Dit terwijl er op het moment een ander topic actief is dat gaat over doorlopende overlast dat helaas niet tot één dag beperkt blijft: honden- en paardenpoep, vernielingen, blaffende honden, kapotgetrapte wandelpaden, vuurwerk. Belangrijk in dat onderwerp is dat de wijkagent niet de moeite blijkt te nemen om meldingen vanuit Bakkeveen serieus te nemen en dat er op een aantal zaken gewoon helemaal geen handhaving wordt toegepast. Dat onderwerp leidt tot maar 4 reacties….

  Kunnen we niet beter, in plaats van discussieren over een éénmalig evenement, de energie steken in het tegengaan van de verasocialisering van Bakkeveen en haar inwoners en bezoekers?

 20. Frank zegt:

  Fenomenaal initiatief!!!!!!!! Nu al dikke hulde voor de organisatie! Precies wat het dorp nou zo leuk maakt. En wat voor leuks je waar ook organiseert, 5% zeikt toch. Laat de pret daar niet door bederven! Wordt er niks georganiseerd, dan zeikt 50% waarom er niks georganiseerd is (ik bijvoorbeeld). Dat is maarliefst een 45% netto minder gezeik, omdat er gelukkig enthousiaste mensen zijn in dit mooie dorpje. En als we een klein beetje rekening kunnen houden met de 5%, is iedereen grote blij!

 21. Gurbe zegt:

  Ik zeg ook hulde aan de organisatie , je kunt het niet iedereen naar de zin maken , dus je hebt voor en tegen standers , maar ik vind dit een leuk initiatief en denk maar zo een feestje en minder vernielingen in het dorp .
  Maar klagers en tegenstanders houd je altijd , maar laat deze een bed van twee bij twee kopen dan kunnen ze s nachts ook dwars liggen , en anders moeten ze zelf met een beter idee komen en ook uitvoeren .
  Maar ja dan zal het wel op de Noordpool of in de Sahara moeten , dan heb je van niemand last .
  Nogmaals ik ben der bij , alvast bedankt organisatie

 22. evert wilstra zegt:

  Evert Wilstra.
  Voor alle dorpsgenoten die iets schrijven zou ik willen vragen plaats je naam voluit. Ook zou ik iedereen willen uitnodigen om naar een passende oplossing te zoeken. Mocht de wind uit het westen komen zal er niet veel overlast ontstaan laat dat helder zijn. Het is dus afwachten maar met een oostelijke wind zal dit voor overlast en klachten zorgen. Voor kinderen en mensen die de nachtrust nodig hebben om nieuwjaarsdag samen dit te vieren is een feest op deze plek niet
  wenselijk. Nogmaals mooi plan wat bij een succes navolging verdient maar hou wel rekening met alle dorpsgenoten.

 23. Lara zegt:

  Wat een super idee!
  Elk jaar zijn er mensen uit Bakkeveen en omgeving die in en rond het dorp bij de gymzaal, voetbalvelden en dergelijke locaties zelf muziek mee nemen en zo op veel verschillende plaatsen overlast veroorzaken.
  Ik vind dit een geweldig initiatief waardoor iedereen samen komt en een gezellige avond met elkaar beleeft en omdat er zo weer eens wat te doen valt in ons mooie Bakkeveen!
  Ik ben voor!

 24. Gerard bergsma zegt:

  Ik heb geen zin om te schieten maar heb nog wel een carbidbus om te schieten dus als iemand hem wil lenen mag dat Gr Gerard Bergsma en een feesje is altijd goed 😄

 25. Froukje zegt:

  Ik gun iedereen z’n feestje, daar hoort ook muziek bij en leuke muziek is niet storend,
  maar het zijn de boxen die het zo onverdraaglijk maken voor degenen die zelf niet bij het feest zijn,.
  Als je in je bedje ligt, dreunt het gebonk van de boxen door je hele lichaam, je hart begint zelfs mee te , vibreren. Ik denk dat wanneer de boxen wat minder hard staan, het probleem grotendeels is opgelost.
  Meegenomen is dat het gehoor van de feestvierders toekomstige doofheid.bespaard blijft..
  .,

 26. Grytsje zegt:

  Misschien moet de orginisatie her en der oordopjes uitdelen…..
  Slaapt iedereen lekker 😄😄

 27. Postma zegt:

  Hooguit 3 dagen in het jaar wat geluidsoverlast moet kunnen toch….?
  Buiten de jaarwisseling en Dodo om is Bakkeveen best een rustig vredig dorpje 🙂

 28. Roelof zegt:

  ik las vanmiddag 10-12-2015 in de krant dat de vergunning is afgegeven voor 31 januari 2015
  hebben we nu wel of niet een feest op 1 januari 2016

 29. Gosse Foppe Schaamstra zegt:

  Jimme moatte do skamje mei dyn negative reaksjes.
  In kear per jier is der in feestje dat oant sa let troch giet.
  Drink in âlde jenever ekstra en do falt fansels wol in kear yn sliep.
  Slagget it net? Drink der noch! Herhaal dizze aksje yn heech tempo en ik wit fêst dat jo fluch sil sliepe.

 30. S.Bouma zegt:

  Palenomheining tuin vernield en bomen omgezaagd, wie weet wie de 2 jongens op de scooter zijn in de nieuwjaarsnacht om half 3. ( Ze hadden een handcirkelzaag bij hun)

Geef een reactie