Intocht Sinterklaas 2015

Zaterdag 21 november 2015. Zou de Goede Sint wel komen, nu hij ’t weer zo lelijk vindt ?
Tenminste: de weersvoorspellingen waren niet al te best. Wonder boven wonder bleef het droog tussen 9 en 12:30 uur. Wel een beetje koud (3 graden); gelukkig niet al te veel wind. Dat maakte het weer dragelijk en stond niets een goede intocht van Sinterklaas in de weg.

Al om 9:50 uur verscheen de  “boot” van Sinterklaas op een trailer in bakkeveen. Piet Hein was de weg kwijt. Ruim op tijd kwam Sinterklaas op Merigo vanuit de richting Waskemeer aangereden.

Na de ontvangst volgde een rondrit door het dorp voorafgegaan door dweilorkest de “Wodkapel” (www.dewodkapel.nl) en achter de Sint de boot en een grote wagen met daarop alle jonge kinderen.

Reisdoel was dit jaar de Slotplaats. Hier heeft Sint de kinderen nogmaals begroet en feestgevierd. Als geschenk kregen de kinderen allemaal hetzelfde cadeau: een mooie Sinterklaas 2015 mok.

Na afloop gingen de zwarte pieten nog snel even een hap halen bij Plaza De Kolk en Sinterklaas ging zijn kamer op de Slotplaats inrichten. Er staat hem en zijn pieten nog veel werk te wachten de komende weken…..

Onderstaande foto’s zijn van www.martijnvandervaart.nl  

Helemaal onderaan een filmpje van ruim 4 minuten.

 

Filmpje

 

Geplaatst in: Sinterklaasfeest

1 reactie op “Intocht Sinterklaas 2015

 1. Sinterklaas zegt:

  Waarde Mijnheren Martijn en Jan,

  Wat weer een prachtige beelden – stilstaand en vol beweging – van een een fantastische dag!

  Want wat was het prachtig droog weer, wat was het toch grappig met Piet Heyn en zijn “Pakjessloep”, wat was het leuk om stiekem eens van een heel andere kant én precies op tijd binnen te komen… Wat een mooie rijtoer, wat een gezelligheid en een groot feest op mijn logeeradres! Wat zagen we ontzettend veel blije gezichtjes in Bakkeveen.

  U heeft het toch maar weer prachtig voor ons allemaal vastgelegd. Dank!

  Sinterklaas

Geef een reactie