Slotplaats en – leane weer samen !

CROWDFUNDING BRENGT SLOTPLAATS EN SLOTLEANE WEER SAMEN!  

Dankzij een succesvolle crowdfundingsactie kan de Slotlaan weer bij de Bakkeveense Slotplaats worden gevoegd. ‘Dankzij alle gulle gevers kunnen we de cultuurhistorie herstellen en de natuur een impuls geven’, stelt boswachter Kim Pierik van Natuurmonumenten.

Buurtbewoners, bedrijven en vrijwilligers brachten samen met de honderden bezoekers van het Familiefestival €11.164,- binnen. ‘Een prachtig bedrag, dat we bij de 5.000 euro van Natuurmonumenten kunnen voegen. Dit maakt het voor ons mogelijk de laan aan te kopen en hem in oorspronkelijke staat te herstellen. We willen iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt enorm bedanken, van donateurs tot vrijwilligers.’

Landgoed De Slotplaats in het Friese Bakkeveen is van grote historische waarde. Statige beuken van meer dan 250 jaar oud sieren het landgoed. ‘De zichtassen- en lanen die van oudsher bij dit landgoed horen zijn allemaal verloren gegaan. Op ééntje na. En die kunnen we nu kopen en opknappen’, weet Kim Pierik.

Door het slagen van de crowdfundingsactie komt de Slotlaan net als de Slotplaats in eigendom van Natuurmonumenten en is een mooi cultuurmonument voor de toekomst veilig gesteld. ‘Wat we nu gaan doen is samen met de omgeving plannen maken voor het herstel van de Slotleane. Daarvoor nodigen we iedereen van harte uit.’

Geplaatst in: Natuurmonumenten, Slotplaats

Geef een reactie