Impressie Familiedag Slotplaats

Afgelopen zondag vond op de Slotplaats het familiefestival plaats. Georganiseerd door Natuurmonumenten om geld in te zamelen voor de aankoop van de Slotleane (lokaal beter bekend als Slotsingel).

De dag begon wat mistig maar in de middag kwam het zonnetje er toch even bij. Het Familiefestival was een mix van natuur, cultuur en proeverijen. Er was van alles te doen en te beleven. Zo konden Kinderen door de modder en de bladeren lopen op het blote voetenpad. Je kon pijl en boog schieten, bij de kalfjes kijken of popcorn maken.

Ook voor de ouders en grootouders was er genoeg te beleven. Proeven van de oude appelrassen bijvoorbeeld of van de ambachtelijk gemaakte hamburgers. Ook herder Bosse van Swaay van Wylde Weide landschapsbeheer was er met een handvol schapen. Met zijn twee bordercollies liet hij zien hoe hij als herder zijn schapen bij elkaar houdt. Verder was Inge van Calker (beste sing en songwriter) met haar band aanwezig welke een prachtig optreden gaf.

Bij alle activiteiten waren collectedozen te vinden met het opschrift ‘Geef De Slotplaats haar Slotlaan terug‘. En om aan de activiteiten mee te kunnen doen moest je muntjes kopen. Natuurmonumenten gebruikt het geld voor de aankoop van de historische Slotleane. Na een succesvol Slotlaan festival dat ongeveer 3000 euro heeft opgeleverd, zijn we toe aan de finale van de crowdfundingsactie. We hebben nog 1500 euro nodig die we voor 22 oktober binnen moeten halen. Dan sluit de actie. We doen een oproep aan een ieder om nog een bedrag (hoe klein ook) te storten via:

Sander Veenstra, Natuurmonumenten

Hieronder een foto-impressie.

Geplaatst in: Natuurmonumenten, Slotplaats

1 reactie op “Impressie Familiedag Slotplaats

  1. Jan S. zegt:

    Wat is dat altijd met dat Slotlaan of leane. de witte singel de zwarte singel en de Slotsingel hier is al sprake van op kaarten uit 1850.

Geef een reactie