Impressie Zorgplein 2015

Zorgplein Bakkeveen zeer geslaagd

Vrijdagmiddag 18 september is voor de eerste maal een Zorgplein in Bakkeveen gehouden. Onder goede weersomstandigheden etaleerden 55 standhouders hun goederen en diensten in prachtig ingerichte kramen op het plein van De Herberg in Bakkeveen. Het aanbod van zorg betrof eigenlijk alle levensfasen: van kraamzorg via sport en gezonde ontspanning, gezonde voeding, mentale ondersteuning naar thuishulp, innovatieve technieken  en palliatieve zorg. Belangrijk element was het verbinden van mensen, het elkaar kunnen vinden. Op de compacte markt verliep dit contact goed: tussen bezoekers en aanbieders, bezoekers onderling en tijdens het avondeten tussen de standhouders onderling. Veel informatie werd uitgewisseld over de nieuwe markt gedreven structuren in de gezondheidszorg en op welke wijze hulpbehoevenden kunnen worden bijgestaan. Dweilorkest De Oertetters uit Ureterp bracht het laatste uur van de markt warme klanken ten gehore. De markt is door ruim 600 personen bezocht.

Tijdens de voorbereidingen van de markt hebben de vrijwilligers van het WMO-steunpunt Bakkeveen ervoor gezorgd dat nu elke straat in Bakkeveen een buurtcontactpersoon heeft: hiermee zijn er in elke buurt “oren en ogen” om stille nood vast te kunnen stellen en tijdig actie te laten nemen.

De markt werd op initiatief van Huisarts Jon Brouwers en WMO steunpunt Bakkeveen georganiseerd door vrijwilligers en werd gesponsord door De Friesland Zorgverzekeraar, Timpaan, Friesland-Campina zuivel, Poiesz supermarkt en Actifood Horeca groothandel. De organisatie kijkt terug op een goed geslaagd, gezellig evenement dat wellicht voor herhaling vatbaar is.

Voor wie meegedaan heeft aan de vragen in het boerderijbewijs (van Friesland Campina) hier de antwoorden op de 14 vragen (want de antwoordenvelletjes waren op een bepaald moment op).

1:  Biest (drinkt het kalfje vlak na de geboorte)2:  100 liter water (drinkt koe per dag)3:  4 magen (heeft een koe)
4:  Pens, netmaag, boekmaag en lebmaag (namen van de 4 magen)5:  Herkauwen (doet de koe als ze rustig ligt en het gras nogmaals kauwt)6:  25 liter melk per dag (gemiddelde hoeveelheid melk per koe)
7:  Paspoortnummer (staat op het oormerk)8:  4 (aantal spenen van een koe)9:  vliegenmepper (functie van de staart)
10:  4 graden (bewaartemperatuur van melk)11: in melk zit veel calcium en dat is goed voor je tanden en botten.12:  Om te groeien, voor je stofwisseling en je energie (de eiwitten in de melk)
13:  Dat doet de koe! (zorgen voor de goede voedingsstoffen in de melk)14:  Karnemelk, pudding, kaas, soep uit een pakje (melkpoeder als bindmiddel), medicijnen (melkpoeder als draagstof voor het medicijn), boter, koekjes. Dit is een aantal producten waarbij melk gebruikt wordt.

Foto impressie: (klik hier voor de standhouders en doelstelling van de markt)

 

 

Geplaatst in: Markten & braderiën, Verzorging

1 reactie op “Impressie Zorgplein 2015

  1. Marian van Gils zegt:

    Complimenten, het was super georganiseerd, veelzijdig, enthousiaste mensen , mooie middag.
    Marian van Gils
    DFW.

Geef een reactie