Activiteiten CPB-Bakkeveen

Friese  Christelijke Plattelandsvrouwen Bond afd. Bakkeveen.    


Afsluiting seizoen 2014-2015
Dat deden we met de jaarlijkse ledenvergadering,  Biningsdei genoemd, van het gewest Fryslân op woensdag 15 april in de Lawei te Drachten. Thema van deze dag was  vrijheid.
Voor de lezing ’s morgens was  de organisatie Fier! Fryslân uitgenodigd met het onderwerp Ouderenmishandeling. Het middagprogramma stond in het teken van de O van ontspanning. Voor ons trad op Tet Rozendal met haar vertolking van  Mata Hari de exotische danseres en vermeende spionne. Het was een fijne dag.

Middagtocht op dinsdag 2 juni
Van onze eigen afdeling was er  nog een middagtocht en we gingen naar Museumboerderij Ot en Sien in Surhuisterveen. Bij binnenkomst kom je eerst in  het winkeltje en  krijg je het gevoel of de tijd heeft stilgestaan. Ook is daar een schooltje met vooraan in de klas het oude leesplankje aapnootmies van  Cornelis Jetses. Jetses is in 1873 geboren te Groningen en wist op jonge leeftijd al mooie taferelen te tekenen. Echt bekend werd Jetses met zijn tekeningen van Ot en Sien, en het leesplankje. Ook waren er de schoolplaten te zien die gebruikt werden in de scholen. Overal door het museum heen waren afbeeldingen van Ot en Sien te zien. Van beeldjes tot  wandkleden, zo mooi gemaakt dat het leek of ze zo van het doek  af konden stappen. Maar er waren ook andere dingen te zien uit de ”goede oude tijd” maar als je de woninkjes zag waar ze vroeger in woonden, was die tijd toch niet zo goed als men ons soms wil laten geloven.

Vervolgens was er een huifkartocht waar we een rondrit mee door de omgeving maakten, waarna we bij terugkomst de tafel gedekt vonden en genoten we van een warm buffet dat ons allemaal goed smaakte. We kunnen terug zien op een geslaagde middag.


Startavond op dinsdag 22 september
Dit is onze eerste ledenvergadering van dit seizoen. Spreker is dhr. B. Akkerman uit Heerenveen met het  thema “Friese verhalen”. De avond wordt gehouden in het bijgebouw van de Geref. Kerk de Mande, Tjêrkewâl 20 te Bakkeveen. Aanvang 19.30 uur en ook u bent van harte welkom.

Jaarprogramma 2015-2016 

Dinsdag 22 septemberStartavond met dhr. B. Akkerman uit Heerenveen
Thema: Friese verhalen
Dinsdag 27 oktoberRayonvergadering in  de Mande  m.m.v. Combo Fleur 
Dinsdag 3 novemberExcursiemiddag naar maaltijd leverancier Van Smaak
Dinsdag 24 novemberSpreker dhr. Bijlsma uit Drachten
Thema: Schaatsenrijden ”toen en nu”
Dinsdag 15 decemberKerstviering
Dinsdag 12 januariJaarvergadering
Donderdag 11 februariGezamenlijke avond met de Vrouwen Van Nu
Spreker: dhr. B. Looper, dir. Van Tresoar
Dinsdag 23 februariExcursie naar Modehuis Blom te Drachten
Dinsdag 15 maartDs. Baas uit Donkerbroek
Thema: Op weg naar Pasen
Dinsdag 5 aprilBiningsdei in de Lawei te Drachten
Dinsdag 19 aprilDhr. Louwsma uit Stiens
Thema: Voor een gezonde kijk op het weer

 

Geplaatst in: Fr.C.P.B.

Geef een reactie