Impressie 1e Duindienst

Duindienst – Kerkdienst
Bakkeveen

Op 12 juli 2012 bezocht ik voor het eerst een Duindienst in Bakkeveen en ik herinner mij dat deze dienst niet in de duinen plaats vond maar in de kerk “De Mande”.
Reden hiertoe was dat ’s nachts het Hemelwater zo overvloedig naar beneden kwam, dat de grond drijfnat was. Dus op naar de kerk.

Deze zomerdiensten heb ik vanaf 2012 tot nu toe inmiddels negen maal bezocht en iedere keer is het weer een grote verrassing dat de commissie ieder verrast met niet alleen een mooie dienst, ook de muziek past uitstekend bij de Duindiensten.

Een Duindienst komt bij mij over als een bijzondere dienst waar God zijn volgelingen en anderen bezoekt en het Woord dat gesproken wordt is anders omdat je in Zijn natuur aanwezig bent en dat schept een persoonlijke band.

Juist omdat deze diensten in de natuur plaats vinden, beleef je de grootheid van God en kan je de Genade van Hem ondergaan.

En niet alleen voor de ouderen, ook wordt aandacht geschonken aan de kinderen, want zij houden de kerk levend.

Afgelopen zondag heb ik na de dienst nog lang gesproken met een echtpaar uit Sliedrecht. Wij hebben de dienst ervaren als een “binding” van mensen van verschillende richtingen en met elkaar in het Geloof verbonden.

Misschien dat dit echtpaar a.s. zondag aanwezig is, zij vonden de dienst “warm makend”.

Spijtig dat ik dit niet eerder wist, want zoals de Mennisten vroeger in het geheim bij elkaar kwamen om een dienst te horen, vandaag de dag is iedereen vrij om te horen wat Gods woord voor ieder kan betekenen.

Ik hoop van harte nog vele diensten te mogen meemaken en wens de commissie toe dat zij nog vele jaren mensen mag blij maken met prachtige Duindiensten en muziek.

Met vriendelijke groet,
Hans Wiebenga
Itens
2015-07-20

Volgende duindienst zondag 26 juli om 14 uur

Geplaatst in: Kerken

Geef een reactie