Nog meer foto-impressie 3PWT

De routes van de 3PWT 2015

5 km: start bij Dundelle, met zoveel mogelijk door bos naar ingang vakantiepark Molecaten ’t Hout. Daarna in een ongeveer rechte lijn naar Recreatiecentrum De Waldsang. Rustpunt. Vaart kruizen, Langs boerderij fam. Deelstra en land fam. Pool (uitzicht over beekdal Koningsdiep) en dan de bossen in. Na ca 3 km bossen en stukje zandverstuiving komt je bij finish.

10 km: start bij Dundelle, met zoveel mogelijk door bos naar ingang vakantiepark Molecaten ’t Hout. Daarna na Sterrenschans, verder door bos Natuurmonumenten en fietspad naar rustpunt De Stripe. Vervolgens via bos en beekje naar recreatiecentrum De Waldsang. Rustpunt. Vaart kruizen, Langs boerderij fam. Deelstra en land fam. Pool (uitzicht over beekdal Koningsdiep) en dan de bossen in. Na ca 3 km bossen en stukje zandverstuiving komt je bij finish.

15 km: start bij Dundelle, dan via de oude historische route naar Waskemeer (voor grootste deel, vrijwel allemaal particulier terrein). Dat is eerst natuurgebied, zandweg, betonpad, weiland, noodbrug etc. Rustpunt in dorpshuis Waskemeer. Achterlangs via weilanden naar Janssenstichting. Via fietspad langs Leidijk; Duurwouder heide over (alternatief via rustpunt Van den Belt aan de Leidijk) en naar Stripe. zie verder 10 km.

20 km: Bij Janssenstichting (zie 15 km) en dan rondje deel van “Rondje Waskemeer” naar de Schansweg. Via tuincentrum Radder en zandwegen naar Stobbepoelweg. Dan langs schouwpad rustpunt Van den Belt aan de Leidijk. Leidijk oversteken, door bossen, Duurswouderheid en via bossen naar De Stripe. Zie verder bij 10 km.

25 km: Bij Janssenstichting (zie 15 km) en dan rondje deel van “Rondje Waskemeer” naar de Schansweg. Dan via diverse bossen, bosjes en schouwpaden naar Bovenweg (nabij tuincentrum Hans Menken). Dan naar Donkerbroek, achterlangs stuk wei-/bouwland van Hekman en via begraafplaats naar dorpsstraat. In centrum bij brug rustpunt Vosseheer. Daarna doorlopen klein stukje Schapedrift en Koelandsweg naat Stobbepoelweg (via bos). Op weg naar rustpunt Van den Belt. Zie verder 20 km

40 km: Op de Bovenweg afsplitsen van de 25 km route. Weer via bos en fietspad naar de Pegge. Dan Jardinga, rustpunt Mts. Van Weperen. Via Jardingaerpad naar Oosterwolde. Voor gemeentehuis langs en op naar Fochteloo. Via lus weer terug naar centrum Oosterwolde. Na 7 km weer rustpunt: Tramstation in centrum Oosterwolde. Daarna door parkachtige omgeving naaar N381. Hier 2 km lang tracé van de nieuw eN381. Een uniek stukje route. Nooit weer zal hier gewandeld kunnen worden…. Via landgoed Ontwijk naar centrum Donkerbroek en hier de 25 km route weer opgepakt.

Er worden geen plattegronden van de routes verspreid om illegaal wandelen te voorkomen.

 

Aan onderstaande personen en bedrijven is veel dank verschuldigd voor het tijdelijk openstellen van de terreinen voor deze goede doelen wandeltocht:

 • Van der Wolfshaar (zandweg + weiland)
 • Van Es (gras-/zandweg)
 • Schurer (betonpad + toegangsweg)
 • Van Dalen (weiland + noodbrug )
 • Van Valkenburg (weiland, erf boerderij, oprijlaan)
 • Wouda (op laatste moment omgeleid via fietspad wegens terreingesteldheid)
 • Mulder (op laatste moment omgeleid via fietspad)
 • Jorritsma (bouwland na voetbalveld Waskemeer)
 • Uithof (diverse percelen na voetbalveld Waskemeer; nog bedankt voor het maaien ! klasse ! )
 • Hekman (nabij begraafplaats Donkerbroek)
 • Boskalis en omgevingsmanager Gerjen Haisma (gebruik tracé N381)
 • Kleefstra (nabij De Stripe)
 • Deelstra (boerderij na rustpunt De Waldsang)
 • Pool (natuurweiland tussen boerderij en bossen)

Hieronder foto’s gemaakt door Johan Vellinga, Jaco Jonkman en Jan van Dalen

 • Johan heeft foto’s verspreid tijdens de toch gemaakt.
 • Jaco was toch op het voetbalveld in Waskemeer.
 • Jan van Dalen tijdens het opruimen van een deel van de routes (meest dichtbij Bakkeveen). Gelukkig geen achtergebleven wandelaars aangetroffen. Lege weilanden …, vrijwel geen afval.

Hieronder de foto’s van Johan Vellinga

Hieronder de foto’s van Jaco Jonkman vanaf het voetbalveld in Waskemeer

 

En dan in de loop van de middag kan er opgeruimd worden: pijlen weg, linten weg, eventueel afval weg. Gelukkig was er nauwelijks afval. Hulde !  Tijdens dat opruimen af en toe een paar foto’s van hoe het terrein na ca 2000 wandelaars (alleen traject van 15, 20, 25 en 40 km) uit zag.

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht, Algemeen

2 reacties op “Nog meer foto-impressie 3PWT

 1. Jan S. zegt:

  Bij de foto’s valt verschillende keren “Van den Belt” maar deze mis ik in de bedankjes rij

 2. 3 Provinciën Wandeltocht organisatie zegt:

  De reden…..in het rijtje staan de personen (bedrijven) die hun erf beschikbaar hebben gesteld voor doorsteken in de route. Van den Belt was een Stempelpost. Ook de andere Stempelposten staan niet in het rijtje te weten: Recreatiecentrum Dundelle, Dorpshuis Waskemeer, Mts Van Weperen, Grandcafé Stationsplein2, Eetcafé De Vosseheer, Hotel rest. De Stripe, en camping De Waldsang

Geef een reactie