Op zoek naar reeën: jeugdexcursie

Prachtige grote ogen, een wit wipstaartje en hoge soepele sprongen. Heb jij wel eens een ree gezien? Ze zijn erg schuw, dus je moet voorzichtig kijken. De gids weet de beste plekken om reeën te spotten.  Wees heel stil. Misschien hebben we geluk en krijgen we de reeën te zien! It Fryske Gea organiseert op vrijdag 10 april van 18.30 tot 20.00 uur een jeugdexcursie in het Mandefjild, naast Bakkeveen. Laarzen en een verrekijker worden aangeraden. Aanmelden voor de excursie kan tot donderdag 9 april 15.00 uur via het Bezoekerscentrum van Nationaal Park De Alde Feanen, tel. 0511-539618. Deelname is voor leden van It Fryske Gea gratis op vertoon van de ledenpas, niet-leden betalen € 4,-

Bewoners van het Mandefjild
In het Mandefjild is erg afwisselend natuur. Stuifzand, heide en water wisselen elkaar af. Door deze variatie kun je hier veel dieren- en plantensoorten tegenkomen. Naast de reeën die je hier kunt spotten, kun je ook allerlei andere dieren zien. Kom je misschien ook de schapen en pony’s tegen die voor dit natuurgebied zorgen? Ontdek tijdens deze zoektocht naar reeën samen met de gids de andere geheimen van dit gebied.

Geplaatst in: t Fryske Gea

Geef een reactie