Impressie Accordeondag Dundelle

DRUK BEZOCHTE ACCORDEON EN TREKHARMONICADAG

Het jaarlijkse accordeon en trekharmonicafestival Bakkeveen, dat afgelopen zaterdag 7 maart voor de 19e achtereenvolgende keer in Mfc Dundelle werd georganiseerd, was wederom een overweldigend succes.

Om maar een goed plaatsje te vinden waren een groot aantal muziekliefhebbers al in de vroege morgenuren naar Bakkeveen afgereisd. Mede door de inzet van vaste presentator Kor Hagenauw uit Roden, drummer/slagwerker Anne Kiesbrink uit De Wilp en de accordeonclub inclusief  deskundige geluidmedewerkers uit Boerakker o.l.v. Marnix Venema en dirigent Eltjo Greven uit Finsterwolde, heeft het populaire muziekevenement in de loop van de jaren een naam opgebouwd in heel Nederland.

Organisator Riemer Veldkamp was er wederom in geslaagd een aantal bijzondere gasten naar Bakkeveen te halen. Het bekende accordeonduo Dijon uit Apeldoorn bestaande uit Dies Nicolai (trekharmonica) en John de Winter (zang en gitaar), bekend van hun optredens op de jaarlijkse vierdaagse van Nijmegen, brachten een paar schitterende nummers ten gehore.

Accordeonist Bertil Teutelink uit Hengelo en de Steyerische muziek van Johan Smit uit Rolde leverden een prachtige muzikale bijdrage. Naast de podium optredens zorgden diverse kleine groepjes muziekanten in de oefenruimtes voor een extra gezellige sfeer. Het muzikale evenement werd afgesloten  met een gezamenlijk optreden van alle deelnemers.

De organisatoren o.l.v. Riemer Veldkamp bereiden zich ondertussen voor op het 20 jarig jubileum van volgend jaar.

Geplaatst in: Accordeondag

Geef een reactie