foto’s voor Bakkeveen Actief

Medio april verschijnt de  “Bakkeveen Actief” weer.

Ken je deze recreatiekrant nog? De aflevering van vorig jaar vind je hier.

Sinds vorig jaar zijn we ook begonnen om omliggende dorpen nadrukkelijker te betrekken. Vorig jaar kwam daar nog niet erg veel response op, nu al een stuk meer. Het wordt dus steeds meer de “3 Provinciënpunt Actief”.

Eind januari zijn er vele organisaties en bedrijven aangeschreven om een gratis bijdrage te leveren. Veel reacties zijn binnen, maar er ontbreekt ook nog een aantal. Deze zullen 1 dezer dagen nog een herinnering ontvangen en anders is het jammer voor hun gratis reclame voor onderneming of activiteit (in de recreatieve sector).

De krant verschijnt in een papieren oplage van 25.000 stuks. Verspreiding in de bebouwde kom van de dorpen Waskemeer, Donkerbroek, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude, Siegerswoude, De Wilp, Bakkeveen en delen van Haulerwijk, Marum en Drachten. Enkele duizenden stuks worden verspreid bij campings in de omgeving van het 3 Provinciënpunt. Daarnaast natuurlijk digitale verspreiding.

Wat we nog zoeken: een paar pakkende foto’s van Bakkeveen of omliggende dorpen Een-West, Haulerwijk, Waskemeer, Wijnjewoude, Siegerswoude. Het moeten wel foto’s zijn die voor de recreatie aantrekkelijk zijn en eigenlijk moet de omgeving ook herkenbaar zijn. Als je 1 of meer van dergelijke foto’s hebt, is de vraag of die met naamsvermelding mogen worden gebruikt. Mail: info@bakkeveen.nl 

Wil je ook een tekstuele bijdrage leveren over jouw recreatieve activiteit en jouw emailadres staat niet in ons adressenbestand dan kun je hieronder nog lezen wat de bedoeling is en inzenden. Doe het wel snel want volgend weekend beginnen we met de samenstelling.

Wat vragen we:

 • Evenementen en activiteiten die in de agenda geplaatst kunnen worden.
  Tekstlengte max 1 regel, met website, datum, tijd. De krant verschijnt medio april 2015, dus activiteiten vanaf medio april kunnen erin.
 • Beschrijving van activiteiten.
  Een artikel van ca 300 woorden waarin de activiteit wordt beschreven. Hierbij kun je denken aan onderdelen als:

  • Hoe ontstaan, historische achtergrond
  • Ontwikkeling van de activiteit in de tijd, zoals deelname en inhoud
  • Bijzonderheden van de organisatie
  • Wat de activiteit inhoudt
  • Hoe je deel kunt nemen
  • Waar en wanneer het is.
  • Doe er minimaal 2 spetterende foto’s bij (met minimaal 1200 pixels breedte)
 • Beschrijving van een bedrijf of organisatie (of dorp)
  Je hebt een bedrijf/organisatie dat een relatie met recreatie heeft. Schrijf een tekst van ca 300 woorden over je organisatie. Dit is dan niet een tekst zoals je die in een advertentie zet, maar meer een tekst die achtergronden beschrijft, over wat je beweegt om je organisatie verder op te bouwen. Wat voor gasten je krijgt, wat je doelstelling is, etc.,  Uiteindelijk is het natuurlijk reclame, maar dan met interessante achtergrondinformatie. Ook hier weer 2 foto’s bijvoegen van minimaal 1200 pixels breedte.

Streven is dat door onderlinge samenwerking de recreatieve ontwikkeling rond het 3 Provinciënpunt wordt gestimuleerd.

De uitgever van de krant zorgt ervoor dat de kosten uit nog nader te vergaren advertenties worden gedekt. Opname in de recreatiekrant van jouw artikel schept geen enkele verplichting tot adverteren en is dus gratis.

Jan van Dalen
PS: Ik doe alleen het redactionele, gratis deel van de krant. De uitgever kiwi media houdt zich bezig met advertentie acquisitie.

Geplaatst in: Zien en doen

Geef een reactie