Bloembollen langs de Feart

Nadat door de Marktcommissie van de Vlooienmarkt Bakkeveen op de Bakkeveenster avond op 8 november een financiële ondersteuning van € 1000 was toegezegd voor het poten van bloembollen bij de entree van Bakkeveen, is snel actie ondernomen.

Leden van de Natuerferiening Bakkefean en van de buurtvereniging De Feart hebben op vrijdag 21, zaterdag 22 en zaterdag 29 november langs de Bakkefeanster Feart aan de zuidzijde 1000 Wilde narcissen en 7000 Boerencrocussen (Crocus tomassianus) gepoot.

Alle bollen zijn biologisch gekweekt , zodat deze als waardplanten voor bijen kunnen fungeren.

Als bloembollen gepoot worden voor 15 december is de bloei nog in het komende voorjaar te verwachten! Bij een goed resultaat kan het volgend jaar de bloembollen pootactie op een andere entree van Bakkeveen worden uitgevoerd.

Tijdens de activiteiten op 29 november werd de ploeg nog bemoedigend toegesproken door Sinterklaas en deelde Zwarte Piet nog wat lekkers uit!

Kijk ook op: www.natuur-bakkeveen.nl

Geplaatst in: Natuerferiening Bakkefean

2 reacties op “Bloembollen langs de Feart

 1. Tiny zegt:

  Helemaal geweldig!! Maar liefst 7000 biologisch geteelde Boerenkrokussen (Crocus tomassianus) en 1000 narcissen zijn er door deze mensen gepoot!!
  Behalve een fleurig Bakkeveen, kunnen allerhande bijen in 2015 van deze krokussen genieten: de biologisch geteelde krokus geeft stuifmeel zonder gif!
  Dit is voor de bedreigde bijen erg belangrijk. Al vanaf half januari kunnen de krokussen gaan bloeien (het eerste jaar misschien wat later) en vormen zo na de winter een eerste voedselbron voor de bijen.

 2. Tiny zegt:

  Helemaal geweldig óók van al die vrijwilligers van de vlooienmarkt Bakkeveen, natuurlijk!
  Zij hebben al dat het geld bijeen gebracht om dit mogelijk te maken!!

Geef een reactie