Primeur 6 nwe composities Gouden Spiker Festival

Gouden Spiker Festival pakt groots uit met 6 nieuwe composities
Het Gouden Spiker Festival wordt in 2015 voor de 20e keer gehouden. Reden genoeg voor de organisatie Stichting Culturele Activiteiten Opsterland om deze editie flink uit te pakken! “We maken ons al jaren hard voor onze prachtige blaascultuur” vertelt voorzitter Germ Nicolaï. “Dat gaan we komend jaar vieren met 6 nieuwe verplichte werken.”Op zaterdag 29 november a.s. wordt daarom een speciaal concert gegeven in De Mande te Bakkeveen om de composities te presenteren aan het publiek.”

Gouden Spiker Festival
Het Gouden Spiker Festival is een amateurmuziek festival voor brassbands, fanfares en samenspeelgroepen in de lagere regionen. Dat het festival voorziet in een behoefte, is te zien aan het grote deelnemersveld ieder jaar. Vorig jaar werd er een record gevestigd met 66 deelnemers, verspreid over twee weekenden. “Een fantastisch resultaat!”, volgens voorzitter Germ Nicolaï. “Ieder jaar werken we er met een groep vrijwilligers ontzettend hard aan, om een prachtig festival neer te zetten. Afgelopen jaar is zeker een memorabele editie geweest, dat proberen we dit jaar te overtreffen.”

Verplichte werken
De naam zegt het al: het verplichte werk is een vast onderdeel van het concertprogramma dat gespeeld wordt tijdens het Gouden Spiker Festival. Ieder jaar wordt per divisie een verplicht werk aangewezen. De verplichte werken worden door de organisatie van het festival vastgesteld.

“Dit jaar hebben we een primeur. We hebben een zestal componisten gevraagd om een nieuw werk voor ons festival te schrijven, ter ere van onze 20e verjaardag. Dit is echt uniek, we zijn hier dan ook ontzettend trots op! Vandaar dat we dit graag aan het publiek willen presenteren tijdens een speciaal concert.” aldus Nicolaï. “De werken worden uitgevoerd door fanfare Emergo uit Castricum en brassband De Spijkerpakkenband uit Gorredijk.”

Zaterdag 29 november
Nicolaï vertelt: “We houden nog even geheim wie de werken geschreven hebben. De componisten zijn aanwezig tijdens dit unieke concert, om zelf hun werk en beweegredenen toe te lichten. We heten u graag van harte welkom in Bakkeveen op zaterdag 29 november. Zet de datum alvast in uw agenda!””

Locatie                 : De Mande Bakkeveen
Adres                   : Tjerkewal 20
Aanvang              : 20.00 uur
Entree                  : € 5,-
Informatie          : www.goudenspikerfestival.nl

 

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie