Jeugdclubkampioenschap tennis

Zondag 7 september is er op de tennisbanen van Bakkeveen gestreden on de jeugd clubkampioenschaptitels.

In een poule werden de eerste wedstrijden afgewerkt. Het weer werkte goed mee en in de zon kon het publiek genieten van enkele mooie wedstrijden. De jongste jeugd speelde tie-breaks en de oudere jeugd speelde op tijd. In beide poules waren spannende wedstrijden en werd er niks aan de tegenstander cadeau gedaan. Een goede uitslag in de poule maakte de weg naar de titel tenslotte makkelijker.

Nadat de poule wedstrijden waren gespeeld konden de kruisfinales beginnen.  Bij de jongste jeugd plaatste Fabian zich in de laatste wedstrijd voor de kruisfinale. Daar verloor hij nipt van Krijn. In de andere kruisfinale maakte Bram en Anco er ook een spannende wedstrijd van waarin Anco als winnaar naar voren kwam. In de finale ging het lang gelijk op. Krijn bleek over de langste adem te beschikken en won de finale uiteindelijk met 10-7.

Bij de oudste jeugd speelden Imme, Jasper, Mart en Rixt de kruisfinales. Imme en Mart kwamen hier als overwinnaars uit de bus. In de finale bleek het servicegeweld van Mart niet genoeg om Imme te verslaan. Imme, die ook in de poule fase al zijn wedstrijden had gewonnen, bleek een maatje te groot en werd de terechte kampioen bij de oudste jeugd.

Lennert werd ook kampioen. Hij was de enige in de jongste klasse en deed daarom een groep hoger mee. Hier wist hij zelfs Krijn, de clubkampioen in de deze groep, zijn enige verliespartij toe te brengen.

Al met al een prachtige zonnige tennis dag met veel publiek en 3 kampioenen.

Lennert van Schutterhoef
Krijn van Schutterhoef
Imme Huitema

 

 

Geplaatst in: Tennis

Geef een reactie