Griet Wiersma ( Frysk hynder) bij Zonnebloem

Griet Wiersma ( Frysk hynder) op feestmiddag Zonnebloem

Na het openingswoord van onze voorzitter Marian Doorgeest ging de microfoon naar Griet Wiersma. Nog voor Griet van wal kon steken werd zij vanuit de zaal gefeliciteerd met haar pasgeboren beppesizzer. Het bleek haar derde kleinkind te zijn, zij zou het weer drukker krijgen als oppasbeppe, maar hoopt dat er nog tijd over blijft om zo nu en dan nog even lekker het water op te gaan. Een mooi bruggetje naar haar eerste liedjes “de Fryske Mar” en “Us âldershûs“.

Griet bracht ook een ode aan de afgelopen voorjaar overleden collega Kobus Algra door twee nummers van hem te vertolken.

Na een medley van Fryske meezingers, waarvan het publiek de refreinen enthousiast meezong, was het tijd voor een hapje en een drankje.

Na de pauze kwam Griet binnen als een typetje dat aan de playbackshow deelnam. Ze zong een nummer van Ede Staal,” it hat noch nea sa tsjuster west”, de jury vond dit nummer te langzaam  en raadde haar aan iets vlotters naar voren te brengen. Toen zij dit deed, vergezeld van misplaatste danspasjes, kreeg zij de lachers op haar hand.

Er volgde nog een medley van meezingers, waarbij de Zonnebloemvrijwilligers in polonaise door de zaal gingen en als afsluiter het Frysk Folksliet.

Tenslotte worden Griet en haar man ( manager, chauffeur en sjouwer) bedankt door middel van een hartelijk applaus.

De Zonnebloem afd. Ureterp e.o, Antje Berga

Geplaatst in: Verenigingen

Geef een reactie