Willedei (koeke)

Primeur tijdens de Willedei in Wijnjewoude

Op zaterdag 6 september is er in Wijnjewoude van alles te beleven op het gebied van straattheater, muziek, dans en braderie. Van 15.00 tot 20.30 kun je gratis genieten van vele activiteiten.

De dag wordt om 15.00 uur feestelijk geopend door leerlingen van de beide basisscholen in Wijnjewoude. Verspreid door Wijnjewoude vinden vanaf 15:15 diverse muzikale optredens plaats van o.a. Adri de Boer, Onno Loonstra en Two Faces. Bedrijven presenteren zich op de braderie en je kunt genieten van het straattheater. Voor de kinderen zijn er de speciale kinderactiviteiten. Liefhebbers van oude tractoren zijn aan het juiste adres bij onze tractorenboulevard. De trekker van de Willedei staat geparkeerd op de Merkebourren richting de bakker.

De dag wordt om 20.00 uur afgesloten door de friese Bleusband ‘Healers’. Zij maken er een spectaculair optreden van bij ons hoofdpodium op het dorpsplein bij MFC de Swingel.

Wereldrecord vingerhaken
Een primeur op de Willedei. Groep 7 en 8 van basisschool Votum Nostrum in Wijnjewoude doen mee aan het wereldrecord vingerhaken.  20 kilometer is het doel. Tijdens de Willedei wordt gemeten of dit gehaald is, alles onder toeziend oog van een notaris.

De ‘Willedei koeke’ bij Bakkerij van der Molen
Speciaal voor straatfestival de Willedei is de ‘Willedei koeke’ gelanceerd. Deze lekkere koeke is een koek waarbij je je vingers kunt aflikken. Het is een heerlijke kruidkoek gevuld met gezonde cranberries in combinatie met kaneelstukjes. Heerlijk! En voor de prijs hoef je het niet te laten. Deze unieke ‘Willedei koeke’ kost slechts €2,25 en is in alle 4 de vestigingen van Bakkerij van der Molen te koop.

Kijk ook op:  www.facebook.com/willedei

 

Geplaatst in: Evenementen

Geef een reactie