Peuters lezen over Tomke

Peuterspeelzaal de Dúnkabouters deed mee aan de Tomke voorleesweek.

Deze week wordt er door in totaal vijfhonderd mensen voorgelezen aan ongeveer twaalfduizend peuters in heel Friesland.  Onder de voorlezers zijn veel bekende Friezen en wethouders. Voor onze peuterspeelzaal kwam Lenie Bouma uit Bakkeveen voorlezen.  Tijdens de voorleesweek wordt er exclusief voorgelezen uit de boekjes over Tomke. Deze jonge Friestalige held werd speciaal in het leven geroepen om de leesvaardigheid in het Fries te bevorderen. Er hangen boekjes onder dit project, maar ook spelletjes, een website en een televisieserie.

Alle peuters van de peuterspeelzaal kregen een boekje van Tomke. Wilt u ook een boekje voor uw peuter? Kom dan even langs op de peuterspeelzaal. (Bij het zwembad). Wilt u uw peuter ook opgeven voor de het volgende schooljaar, dan kan dat ook meteen geregeld worden of via telefoonnummer 06-27334115.
We zijn open op maandag- , dinsdag- en donderdagmorgen.

Geplaatst in: Algemeen, Dúnkrûmels

Geef een reactie