Nieuws van “De Twakamp”

De afgelopen keren hebben we jullie kennis laten maken met de amateur tuinvereniging “De Twakamp”. Dit aan de hand van een stukje geschiedenis. We hebben laten zien welke hobbels we tegenkomen met de oprichting van zo’n vereniging. Er is veel, hard en zwaar werk verricht maar…..uiteindelijk heb je dan wel wat.

Sinds de beginjaren 1990 genieten al veel mensen van hun moestuin. Er is altijd wel wat te doen en we moeten steeds alert zijn hoe we omgaan met ons “kostbare” stukje grond. Zijn we wel bereid om tijd en geld te investeren in producten van eigen bodem? Een loopje naar de supermarkt voor aardappelen en groente is al zo gewoon, we denken er niet meer bij na. Maar wat is er mooier dan zo nu en dan zelf gezaaide en opgekweekte groente te eten? Het zien groeien van wortelen, sla, aardappelen, courgettes, bessen enz. enz. is iedere keer weer een klein wonder. Eén klein zaadje wordt (bijna) iedere keer weer heerlijke groente. (zie voor tips en tricks de vorige en de komende Sluswachter)

Voor een ieder die bezig wil zijn met een eigen moestuin(tje) maar thuis niet de ruimte heeft…..wij hebben nog een paar plekjes over en willen deze graag aan jullie verhuren (6€ per 50m2 en 12€ contributie per jaar).

Kom een kijkje nemen op de Volkstuinen van Bakkeveen tijdens de OPEN DAG op 14 juni van 10.00 tot ongeveer 15.00 uur.

Voor vragen of suggesties mail naar [email protected]

Je vindt ons aan het einde van de Boskleane dan via de Tjaardlân tegen de bosrand aan.

volgende keer meer.

groene tuingroeten van “De Twakamp” ( secr. Jouke Bouius 06-21860882)

 

Geplaatst in: De Twakamp, Verenigingen

Geef een reactie