Buiten-beweeg-dag voor 60-plusser

Volop activiteiten in en om natuur Bakkeveen op zaterdag 24 mei

Op zaterdag 24 mei 2014 organiseren De Friesland Zorgverzekeraar, It Fryske Gea en Staatsbosbeheer een grote gratis ‘buiten-beweeg-dag’ voor de noordelijke zestigplusser en voor mensen die verminderd mobiel zijn. Met leuke activiteiten zoals beweegclinics, wandelexcursies, fietsroutes en een infomarkt, midden in de natuur van Bakkeveen.

Kom in beweging en geniet van de natuur!
De twee natuurorganisaties en de zorgverzekeraar willen de gezondheid van de oudere Noorderling helpen bevorderen. Door meer preventie kan veel gezondheidswinst worden behaald. Bewegen in de natuur levert een positieve bijdrage aan gezondheid; het heeft een helende kracht en zorgt voor balans. Samen met anderen bewegen biedt bovendien een goede gelegenheid om nieuwe contacten te leggen.

Activiteiten in Bakkeveen
De prachtige omgeving van Bakkeveen is de perfecte locatie voor de ‘buiten-beweeg-dag’; daar waar de natuurgebieden van Staatsbosbeheer en It Fryske Gea aan elkaar grenzen. Recreatiecentrum Dundelle is het kloppende hart met een infomarkt en trainingsveld. Natuurgebied het Mandefjild vormt het decor voor verschillende beweegclinics; voor iedereen en op ieder niveau. Er zijn mooie fietsroutes (15 km en 30 km) uitgezet door natuurgebieden als de Duurswouderheide en het Oude Bosch. Ook kan er lekker gewandeld worden, met keuze uit routes van 2,5 km, 4 km en 7/8 km. De 2,5 km is uitermate geschikt voor minder mobiele mensen die gebruik maken van een rollator/rolstoel. Vanuit Staatsbosbeheer worden deze dag Natuurwijs en Natuursprong voor ouderen aangeboden. Dit zijn laagdrempelige en vooral leuke programma’s voor natuurbeleving en natuureducatie.”

Praktische informatie
Zestigplussers en minder-valide mensen zijn zaterdag 24 mei van harte welkom bij het recreatiecentrum Dúndelle aan de Mjumsterwei 16 in Bakkeveen. Het evenement is van 10:00 tot 16:00 uur. Alle activiteiten zijn gratis en staan op: www.defriesland.nl. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Geplaatst in: Algemeen

Geef een reactie