Help SDM-team Europa in !

DEMOTEAM SDM ZOEKT HOOFDSPONSOR WK

Het oudste demoteam ‘Pressplay’ van sport- en dansschool SDM uit Siegerswoude wil dit jaar de Noordzee over met haar dansprestaties. Het team – dat bestaat uit 14 meiden in de leeftijd van 19 t/m 27 jaar- heeft inmiddels diverse nationale voorrondes gedaan bij de UDO hiphopbond en heeft zich daarmee gekwalicifeerd voor het EK dat op 9, 10 en 11 mei in Kalkar (Duitsland) plaatsvindt. Nu het dansteam verzekerd is van deelname, zijn de dansers hard op zoek naar een hoofdsponsor om de deelname aan de diverse danswedstrijden in het buitenland mogelijk te maken. Het team wil graag (Noord)Nederland vertegenwoordigen op het EK (Duitsland) en WK (Glasgow) en daarmee jeugdleden en de breedtesport inspireren. Daarnaast vindt Pressplay dat dans als professionele sport nog niet de nodige aandacht krijgt wat het verdiend in Nederland.

Demoteam Pressplay:‘Dans wordt (nog) niet serieus genomen als volwaardige sport. Streetdance-hiphop wordt vaak afgedaan als gehuppel en gespring dat alleen in relatie kan worden gebracht met de entertainmentwereld (denk programma’s als So You Think You Can Dance). Je ziet nooit een sportverslag van een danswedstrijd op televisie. Dit staat haaks op de grote schaal waarin de sport beoefend wordt in Nederland.

Het demoteam met dansers uit zowel Groningen als Friesland hoopt daar verandering in te kunnen brengen en wil graag extra rugbaarheid geven aan dergelijke evenementen.

Hoofdklasse en géén hoofdsponsor, dat gaat uiteraard niet samen. Het demoteam ziet na een succesvolle start van het seizoen goede mogelijkheden voor een partij om zich aan het team te verbinden. Als er bedrijven geinteresseerd zijn om zich te associeren met een jong, dynamisch dansteam met een lokaal karakter dan kan er contact worden opgenomen via het e-mailadres: [email protected]

Volg alle ontwikkelingen op de website: demoteam-pressplay.tumblr.com of op de speciale facebookpagina ‘Help Pressplay over de Noordzee’.

Geplaatst in: Sportverenigingen

Geef een reactie