3 Provincien Wandeltocht: nog 2 maanden

3 Provincien Wandeltocht

Het voorjaar is volgens de meteorologische kalender begonnen. Dat betekent dat de 3 Provincien Wandeltocht snel dichterbij komt. Zaterdag 10 mei 2014 !

Het wordt dit jaar de 6e aflevering. De routecommissie heeft gekozen om de routes richting Waskemeer, Haulerwijk en zuidelijker te laten lopen. Hoe zuidelijk je komt: hangt af van welke afstand je kiest.

Routes
De 5 km blijft in Bakkeveen zelf. De 10 km komt in Waskemeer als verste punt en de langste afstand (40 km) passeert ook de provinciegrens. De wandelroutes zijn voor een groot deel klaar en met de terreineigenaren afgesproken. De vergunningen bij de gemeentes Opsterland en Ooststellingwerf zijn aangevraagd. Alleen tussen Bakkeveen en Haulerwijk moeten met enkele terreineigenaren nog nadere afspraken worden gemaakt.
De routes leiden door bossen, over weilanden, zandwegen en fietspaden. Ook komen we over heidevelden. Alleen de 15 km heeft circa 3 km rustige straat in de route opgenomen.

Rustpunten
Onderweg zijn veel rustpunten. Na circa elke 5 km wandelen kun je eten en drinken kopen, naar toilet en natuurlijk …. stempelen. Op maandag 24 maart is er een gezamenlijke bijeenkomst met alle rustpunten om de details af te spreken.

Aanmelden
Er is een geheel nieuwe website ontwikkeld met een korte naam: www.3wandel.nl. Je kunt via deze site alle ins en outs volgen en je alvast inschrijven. Het is inschrijven voor het goede doel: het gehele inschrijfgeld van € 5,– komt ten goede aan de blinde geleide honden.
En nu al inschrijven? Ja, want dan ding je mee naar de te verloten gratis luchtballonvaart over Bakkeveen op zondagavond 29 juni. www.3wandel.nl

Vragen, tips?  Reageer op dit artikel.

Meer info: www.3wandel.nl

Geplaatst in: 3 Provinciën Wandeltocht

Geef een reactie