2 mln euro voor Bakkeveen

Opsteker van 2 miljoen euro voor Dúnsânproject in Bakkeveen

BAKKEVEEN – De provincie beloont het Dúnsânproject in Bakkeveen met 1 miljoen euro, op voorwaarde dat de gemeente er ook een miljoen bijdoet. De subsidie komt uit de Nuonpot ‘boeggolfgelden’ waarvoor geldt dat het bedrag voor 2016 moet zijn uitgegeven en een infrastructureel doel dient.

Die extra voorwaarden gooien de planning in Bakkeveen enigszins door de war, maar daar maalt wethouder Piet van Dijk niet om. “We zitten nu in de luxe positie dat het geld al is toegezegd terwijl we de plannen nog moeten uitwerken.” Zouden de gemeente en het dorp eerst invulling geven aan het MFA/sportcentrum, waar volgens Van Dijk overigens al aardig schot in zit, nu verlegt de aandacht zich vanwege de tijdsdruk naar de directe omgeving.

Transferium

In de nog ruwe opzet heeft het gebied de naam ‘transferium’ gekregen, wat zoveel wil zeggen dat er parkeergelegenheid komt met toegang tot zwembad Dúndelle, het MFA/sportcentrum en de brede school. Voor wandelaars en fietsers sluit het transferium aan op paden naar de Bakkeveenster Duinen en het Mandeveld. Het trainingsveld van de voetbalclub, dat in de huidige situatie een obstakel vormt voor de entree naar Dundelle, krijgt een andere plek.

Op sterven na dood

Bakkeveen kan nu in ieder geval aan de slag met de concrete invulling, aldus de wethouder. Van Dijk is in zijn nopjes met de toezegging van de provincie. “Dúnsân leek nog niet zo lang geleden op sterven na dood, maar we hebben het project in vereenvoudigde vorm in stand kunnen houden met het onderzoeksbudget van 300.000 euro dat de gemeenteraad heeft goedgekeurd. Nu blijkt dat we daar goed aan hebben gedaan.”

Gorredijk

Naast Bakkeveen komt ook Gorredijk in aanmerking voor het geoormerkte Noungeld. De provincie helpt met 500.000 euro mee aan de opknapbeurt van het winkelgebied in Centrumoost. Van Dijk wil dat bedrag vooral benutten voor de stedenbouwkundige inpassing van de stegen rondom.

Geplaatst in: Project Dúnsan

2 reacties op “2 mln euro voor Bakkeveen

  1. Sjirk zegt:

    Dit is één van de beste berichten die Bakkeveen de afgelopen tien jaar heeft gehad. Proficiat voor een ieder die zich voor dit project heeft ingezet.

  2. Laura zegt:

    Goed nieuws! Dan kan het geld dat hiervoor gereserveerd was besteed worden aan de hoek mjumsterwei/centrum

Geef een reactie