Geert Abbringh: in memoriam

Op woensdag 5 februari 2014  is Geert Abbringh op 79-jarige leeftijd overleden. In juli zou hij 80 jaar zijn geworden.

geert abbringhDeze domineeszoon en oud lts-leraar was in de noordelijke sportwereld een bekend en kleurrijk persoon.  Geert was vooral bekend als speaker bij het Leekster Zaalvoetbalgala (22 jaar), bij de Harkemase Boys (16 jaar) en bij diverse grasbaanraces.
Zijn  verbaal vermogen was groot en Geert mocht graag met anekdotes strooien.
Harkemase boys zegt hierover :
“Zijn ludieke anekdotes over spelers, trainers en andere betrokkenen van zowel de tegenstanders als Harkemase Boys zullen lang blijven heugen.”

En Motorclub Marum schrijft in een memoriam:
“Met zijn geheel eigen manier van omroepen werd niet alleen verslag gedaan van de wedstrijden maar ook van alles en iedereen rondom het circuit ……”

Geert Abbringh was ook een vaste bezoeker van de noordelijke wielercriteria en natuurlijk was hij ook steevast op het voetbalveld van Bakkeveen te vinden.
Als G.A. te B. verzorgde Geert jarenlang de rubriek LOSSE FLODDERS in het Klupblad (nu Slùswachter), waarin met veel grappen en grollen het wel en wee van v.v. Bakkeveen in en rondom het veld werd beschreven…… Toch probeerde Geert ook altijd een ander wat mee te geven in de vorm van een compliment of op een andere positieve wijze.
Zo schreef hij bijvoorbeeld eens in 2006:
“(naam)….jong talent!!! Scoort vaak….voetbalt slim…/ Maar als het zo doorgaat…vrees ik…dat de lol verdwijnt ….en we moeten schrijven:  “Scoorde vaak …speelde slim….” Lijkt onverschillig …maar dat is ie niet. Moet-ie zich dan aanstellen?! Uiteraard mag je kritiek hebben… Maar op jonge leeftijd al zo wreed be-/veroordeeld worden…
Laat jonge voetballers een beetje in z’n waarde… Op die leeftijd moet je je plekje nog vinden. Geestelijk en lichamelijk verandert er veel!”

Tientallen jarenlang heeft Geert in Bakkeveen gewoond, eerst met zijn gezin aan de Greate Kamp, later alleen aan de Boskleane.
Als inwoner van Bakkeveen kon je hem regelmatig in de natuur ontmoeten, eerst vooral op de (race / ATB) fiets, later toen de leeftijd een rol ging spelen en er lichamelijke klachten kwamen; wandelend met de nordic walking-stokken.  Sport en sportief  bezig zijn was  en bleef voor hem
heel belangrijk. En meestal was hij  bij zo’n ontmoeting  wel voor een praatje te vinden, waarbij hij natuurlijk zelf  het hoogste woord voerde….

Dat alles is nu helaas voorbij, maar de herinnering aan deze markante Bakkefeanster zal blijven.
We wensen zijn kinderen, kleinkinderen, verdere familie en vrienden veel
sterkte toe met dit  grote verlies.

Geplaatst in: 2014-gebeurtenissen

Geef een reactie