Zilver voor Spijkerpakkenband

Brassband De Spijkerpakkenband uit Opsterland behaalde dit weekend met dirigent Erik Janssen zilver op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Het strijdtoneel van de 33e editie van dit brassbandevenement was het podium in Martini Plaza te Groningen. Een sterk deelnemersveld en een geweldig verplicht werk “Diversions on a Bass Theme” van George Lloyd waren de ingrediënten voor een zeer geslaagd weekend.

Befaamd Jurylid Edward Gregson beschreef in zijn juryrapport zijn bevindingen over het optreden van De Spijkerpakkenband: “Excellente opening! Juiste aandacht voor details in o.a. dynamiek. De sound van de band is homogeen en goed geïntoneerd. Zeer muzikaal spel en muzikale dirigent!” Woorden waar dirigent en De Spijkerpakkenband erg trots op zijn!

De Spijkerpakkenband werd afgelopen zomer al wereldkampioen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Met het behaalde zilver op de Nederlandse Kampioenschappen kan de band spreken van een succesvol jaar.

Het eerst volgende optreden van De Spijkerpakkenband is het jaarlijkse Midwinterconcert op zaterdag 25 januari 2014.

Geplaatst in: Spijkerpakken Band

Geef een reactie