CPB vergadering dinsdag 12 nov 2013

Friese Christelijke                                                                                            Plattelandsvrouwen Bond                                                                                            Afdeling Bakkeveen.

Presidente Japke van der Weij heet ons allen welkom, en ook een hartelijk welkom is er voor onze gasten deze avond het echtpaar Wijngaarden uit Drachten. Na gebed, meditatie en de notulen is het woord aan dhr. Wijngaarden die vertelt over hun voettocht naar Rome. Zijn vrouw verzorgt de diapresentatie.

In 2007 liepen ze samen al de tocht naar Santiago de Compostella in Spanje, maar hun grote wens was dat ze graag nog de tocht naar Rome wilden lopen en 27 mei 2011 was het dan zover. Ze liepen de tocht via Duitsland en is 1360 kilometer lang en ze hebben  er  ongeveer 4 maanden over gedaan. Onderweg  zien ze veel mooie plaatsen en indrukwekkende gebouwen. Ook de natuur is prachtig en gevarieerd, van hoge bergen tot lage vlakten, maar dat geldt ook voor de temperatuur, van erg koud (koude voorjaar) tot snikheet soms wel tot 46 graden!

Ze slapen in een jeugdherberg of in hun eigen kleine tentje en dan meestal op een camping maar ook wel eens in de vrije natuur. Ze eten veel fruit en yogurt en koken vaak hun eigen potje, een zeer eenvoudige maaltijd op een kleine benzinebrander. Zo nu en dan eten ze “buiten de deur”om eens heerlijk te schransen zoals ze dat zelf noemen. 28 juni zijn ze in Zuid-Duitsland en hebben dan hun eerste rustdag.

20 juli bereiken ze Merano in Italie, een beroemd kuuroord maar ook heel bekend van Keizerin Sisi en op dan op 18 augustus komen ze aan in Assisi, met de begraafplaats van Sint Fransiscus en ze vinden dat één van de hoogtepunten van hun reis. Via Salaria een oude Heerweg bereiken ze tenslotte Rome waar ze de volgende morgen  na 85 dagen lopen en maar 7 rustdagen aankomen bij hun einddoel het plein achter de Sint Jan.

De presidente bedankt hen voor hun indrukwekkende verhaal en de avond wordt afgesloten met het gedicht “Het Gebed” en wenst een ieder wel thuis.

Volgende bijeenkomst
Dinsdag 17 december is er de Kerstviering met medewerking van zanggroep Muziesen uit Bakkeveen. De viering wordt gehouden in het lokaal van de Geref. Kerk de Mande, Tjêrkewâl 20 te Bakkeveen. Aanvang 19.30 uur en ook u bent van harte welkom.

Geplaatst in: Fr.C.P.B.

Geef een reactie